Dame i gospodo, Novak se vratio! Đoković nakon epske i maratonske drame srušio moćnog Nadala za finale Vimbldona!

Izvor: BKTV News, 14.Jul.2018, 16:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dame i gospodo, Novak se vratio! Đoković nakon epske i maratonske drame srušio moćnog Nadala za finale Vimbldona!

Najbolji srspki teniser Novak Đoković savladao je Španca Rafaela Nadala nakon dva dana borbe u polufinalu Vimbldona - 6:4, 3:6, 7:6, 3:6, 10:8.

Duel koji može da potpuno parira onom njihovom iz finala Australijan opena 2012. godine, može da se opiše jednom rečju – epski.

FOTO: Tanjug/AP/Nic Bothma

Osim toga što je prekinut sinoć zbog mraka i >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << što je bio na programu nakon neverovatnog spektakla između Kevina Andersona i Džona Iznera, dvojica velikih rivala su postavila interni rekord sa najviše odigranih gemova u međusobnim mečevima.

FOTO: Tanjug/AP/Tim Ireland

Duel Srbina i Španca počeo je u subotu tek oko 20 sati i prekinut je u 23.00 po lokalnom vremenu, baš pošto je Novak poveo sa 2-1 u spektakularnom taj brejku trećeg seta.

FOTO: Tanjug/AP/Nic Bothma

Njih dvojica su na terenu proveli punih šest i po sati, zbog čega su srpskom igraču i Špancu na raspolaganju bila tri sata da igru do trenutka kada ona mora da se prekine, iako je počeo pod zatvorenim krovom.

U meču koji je trajao dva dana, odnosno prekinut sinoć jer je na Vimbldonu dozvoljeno da se igra do 23 sata po lokalnom vremenu, srpski as je imao više snage u iscrpljućem petom setu i otišao u peto finale Vimbldona u karijeri.

Duel je nastavljen je u petak takođe u dvoranskim uslovima, a početak je pripao ‘Biku sa Maljorke’. Srpski as ga je jednom stigao u četvrtom setu, ali drugi put nije mogao i otišlo se u odlučujući deo igre.

FOTO: Tanjug/AP/Nic Bothma

Mnogo propuštenih prilika (4-19 na kraju) nagoveštavalo je da će Đokoviću pobeda iskliznuti iz ruku, posebno kada je Maljorčanin drop šotom spasao prvu meč loptu. U međuvremenu je on neutralisao nekoliko brejk šansi i posle iscrpljujuće borbe ipak uspeo da slomi otpor prvog igrača na ATP listi.

Ovo je bila 52. stranica rivalstva "Rafole", a najbolji srpski sportista sada vodi 27-25 u trijumfima.

FOTO: Tanjug/AP/John Walton

Za trofej, četvrti na tom gren slemu, boriće se sa Južnoafrikancem Kevinom Andersonom koji je juče savladao Amerikanca Džona Iznera sa 3:2 (peti set 26:24) u setovima posle šest i po sati.

Vimbldon se igra za nagradni fond od 34 miliona funti.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković finale,   Rafael Nadal,   Tenis

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.