Da li je šesta sreća? Novak je u finalu Sinsinatija

Izvor: N1 televizija, 18.Avg.2018, 23:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li je šesta sreća? Novak je u finalu Sinsinatija

Novak Đoković plasirao se u šesto finale Sinsinatija pobedom protiv Marina Čilića.

Nakon velike borbe, tri odograna seta i dva i po sata na terenu Novak Đoković plasirao se u novo, šesto finale Mastersa u Sinsinatiju.

Đoković je slavio sa 6:4, 3:6, 6:3 i u finalu će igrati protiv boljeg iz duela Rodžer Federer - David Gofan koji se igra kao poslednji u noći subota na nedelju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << />
Fizički naporan meč odigrala su dva igrača, Đoković je u drugom setu, ali i u delu trećeg, bio prilično nervozan, konstantno ga je iritiralo nešto što se dešavalo na tribinama, ali uspeo je da dođe do veoma željene pobede.

Novak je u finalima Sinsinatija poražen pet puta i ovo je jedini turnir iz Masters serije na kome nije uspeo da slavi. Ukoliko mu to u nedelju pođe za rukom postaće prvi teniser koji je osvajao pehare na svim Mastersima.

Finale se igra u nedelju od 22 sata uz direktan prenos na Sport Klubu 1.

Tok meča: 

Nakon prva dva gema u kojima igrači nisu imali problem na svoj servis, prvi je do brejka došao srpski igrač koji vodi sa 3:1 i nakon što je svojim servisom potvrdio brejk.

Čilić je do prve brejk lopte došao u petom gemu, ali nije uspeo da je iskoristi. Đoković je pre servisa na brejk loptu imao kraću raspravu sa sudijom zbog opomene koju je dobio zbog prekoračenja vremena predviđenog za pripremu servisa, ali čini se da je to Đokoviću čak i odgovaralo. Vodi srpski igrač sa 4:2.

Nakon velike borbe u osmom gemu, Đoković osvaja i peti gem u prvom setu. Čilić će servirati za opstanak u prvom delu meča.

Nakon 57 minuta borbe, Đoković vodi sa 1:0 u setovima.

Đoković je u drugi set ušao uz malo nervoze, čini se da ga je iritiralo nešto što se dešavalo na tribinama, pa je Čilić došao do tri vezane brejk lopte. Treću je uspeo da iskoristi i da povede sa 2:0 u drugom setu.

Đoković je u najdužem gemu na Čilićev servis imao brejk priliku, ali hrvatski teniser koristi sve svoje prilike u drugom setu i vodi sa 4:1 uz prednost jednog brejka.

Čilić je do vođstva od 5:1 došao uz drugi brejk u drugom setu, ali je Đoković uspeo da vrati jedan brejk u demu u kome je Hrvat servirao za osvajanje drugog seta. Još se igra u drugom delu meča. Čilić vodi 5:2, na servisu je Đoković.

Đoković je uz dve spašene set lopte smanjio na 5:3. Čilić ponovo servira za osvajanje seta, ali ono što može da raduje navijače Srpskog igrača je bolja igra u poslednja dva gema. Čilić ipak bez problema osvaja gem na svoj servis i dolazi do izjednačenja u setovima.

Ulazimo u treći odlučujući set.

Đoković je u četvrtom gemu uspeo da dođe do brejka i povede sa 3:1. I dalje Srbina nešto iritira na tribinama, pa je čak komunicirao sa radnicima obezbeđenja između dva gema. Verovatno ćemo uskoro videti šta se zapravo dešava i šta to Đokoviću odvlači pažnju.

Novaka je nervoza koštala prilike da potvrdi brejk. Spasao je tri brejk lopte, ali ne i četvrtu pa je sada rezultat 3:2, a na servisu je Čilić.

Đoković sjajnim pasingšotom dolazi do novog brejka i do vođstva od 5:3. Svojim servisom ima priliku da reši ovaj meč i plasira se u finale.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković finale

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.