DŽABA DESET TITULA: Australijan open nema pravo da nazove stadion po Đokoviću

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Jan.2024, 20:51

DŽABA DESET TITULA: Australijan open nema pravo da nazove stadion po Đokoviću

Postoji i objašnjenje.

Direktor Australijan opena Kreg Tajli otkrio je zašto stadion u Melburnu ne može da se nazove po Novaku Đokoviću, rekorderu tog turnira sa deset osvojenih titula.

Naime, u pitanju je lažna vest da igrač koji osvoji deseti put Ozi open stiče privilegiju da se centralni teren nazove po njemu.

- Za razliku od preostala tri gren slema mi nismo vlasnici objekta – objašnjava Tajli.- Rolan Garos, Vimbldon i Ju-Es open, odnosno >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << federacije ovih zemalja, poseduju stadione, a mi ga iznajmljujemo. Zato mi i nemamo pravo promene imena. Vlasnik je država Viktorija u kojoj je Melburn. Mi ceo objekat iznajmljujemo od njih i veoma smo zadovoljni što ulažu novac u renoviranje i unapređenje - rekao je Kreg Tajli, pa istakao da on ništa nema protiv toga da Srbin stekne takvo priznanje.

- Sigurno je da bih ja bio pristalica takvog priznanja Novaku za sve što je ovde uradio, za zaista neverovatne uspehe u Australiji. Ali da bi se to dogodilo, moralo bi da se poklopi mnogo toga - zaključio je Tajli..

"It's not up to me, or Tennis Australia, but I would be certainly a supporter of recognising Novak in some way, and his unbelievable achievements here in Australia"

Craig Tiley on Rod Laver Arena becoming Novak Djokovic Arena some time in the future#NoleFam #Djokovic #AusOpen pic.twitter.com/mynOxhNZv7

— Wolfy (@BigBadWolfWolfy) January 5, 2024
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.