DECA NOVAKA ĐOKOVIĆA NISU KRŠTENA: Teniser uvek dan započinje MOLITVOM, nosi i krst sa Hilandara, ali naslednike ne želi da TRAUMIRA

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Jul.2023, 22:56

DECA NOVAKA ĐOKOVIĆA NISU KRŠTENA: Teniser uvek dan započinje MOLITVOM, nosi i krst sa Hilandara, ali naslednike ne želi da TRAUMIRA

Njegova majka otkriva kako sin i snaja gledaju na svetu tajnu krštenja.

Nije tajna da je Novak Đoković veoma pobožan čovek. Vera mu je oduvek bila veoma bitna, kao i Jeleni, međutim interesantno je da njihova deca još uvek nisu krštena.

Najbolji teniser sveta je u intervjuu koji je dao britanskom novinaru Džeju Šetiju, rekao da je veliki poštovalac vere i crkve >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i kako svaki dan počinje na isti način, molitvom.

Molim se svakog jutra. Prvo izrazim zahvalnost za zdravlje, na prilikama da nastavim svoju evoluciju kao multidimenzionalno biče u ovom životu. Zahvalan sam bogu na porodici, na osećanjima, što se budim u velikom krevetu da bih video najlepše izlaske sunca. Na tome što nastavljam da radim na stvarima o kojima sam govorio, da naporno radim i treniram, na obavezama koje imam kao otac i suprug - rekao je Novak

O odnosu Novaka prema religiji i veri je svojevremeno govorila i njegova majka Dijana. 

Gostujući u emisiji "Dok anđeli spavaju", Dijana Đoković je govorila o Novakovoj pobožnosti i odnosu prema religiji:

A post shared by Jelena Djokovic (@jelenadjokovicndf)

- Jako sam ponosna na njega. Svi bi podredili uspeh iznad duhovnog mira. Kod Novaka je jaka velika zahvalnost koju ima, započela je majka najboljeg tenisera.

- Zahvalan je na svemu što je ostvario, sve je vanzemaljski. On se drži svojih principa i verovanja, to čini čoveka, to čini njega, rekla je Dijana i dodala:

- Novak nosi osveštani krst koji je dobio na Hilandaru, koji mu daje snagu. Proveo je tamo tri dana, to je za njega veoma važno iskustvo. On je zaista duhovno biće, krstio se kada je imao pet godina i taj čin shvatio je ozbiljno. Ima nešto u sebi, dodala je Dijana i otkrila zašto naslednici njenog sina još uvek nisu uvedeni u Srpsku pravoslavnu crkvu:

- Stalno ga pitam kada će da krsti svoju decu, a on mi kaže – kada budu mogli da shvate čin krštenja, objašnjava Dijana.

A post shared by 𝗦𝗮𝗻𝗱𝗿𝗮 | 𝗡𝗼𝘃𝗮𝗸'𝘀 𝗙𝗮𝗻 🇷🇸 (@novakdjokovickingoftennis)

- On želi da Tara i Stefan budu svesni da su kršteni, a ne da se trumiraju, rekla je Dijana nadajući se da će se to dogoditi uskoro, a ovakav način razmišljanja oduševilo je Novakove fanove koji su pozdravili njegovu odluku.

.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   Dzej

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.