Čokoladna jaja za obnovu škola

Izvor: Politika, 15.Apr.2014, 10:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čokoladna jaja za obnovu škola

Trideset tri čokoladna jajeta težine od kilogram i trista grama do dva kilograma čekala su sladokusce koji će ih sa humanitarne aukcije u Skupštini grada odneti kući. Kompanija „Art ival” u saradnji sa Fondacijom „Novak Đoković” organizovala je četvrtu uskršnju prodaju umetničkih čokoladnih poslastica, kako bi skupila novac za obnovu dve seoske srpske škole – u Sirči kod Kraljeva i Oblačini u opštini Merošina.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << />
Četvoročlani tim čokolatijera sa Snežanom Nastasijević na čelu pripremao je izložena jaja gotovo tri meseca. Najteže im je bilo da urade detalje poput ružica i latica. Tako je svako čokoladno jaje gostima pričalo neku priču – jedno je bilo ukrašeno uskršnjim motivima, na drugom su bili labudovi, treće je na sebi imalo sat i šajkaču...

Pažnju posetilaca privuklo je jaje u korpici, presečeno „kuvano jaje” od bele čokolade i poslastica u čijoj se unutrašnjosti ugnezdila prava mala farma od jestivih životinjica. Dok su čekali da vide ko je osvojio koji eksponat, gosti su imali prilike da se posluže voćem sa čokoladnim prelivom ili da se slikaju sa Vladom Divcem koji je sa suprugom došao da podrži akciju.

A. V.

objavljeno: 15.04.2014.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na Politika...






Povezane vesti

Uskršnja jaja za obnovu škola

Izvor: RTS, 15.Apr.2014

Aukcijom čokoladnih uskršnjih jaja koja proizvodi kompanija "Art inval", a u saradnji s fondacijom Novak Đoković, prikupljeno je 388 hiljada dinara, kojima će biti obnovljene škole u Sirči kod Kraljeva i Oblačini u opštini Merošina...Posle zemljotresa u Kraljevu pre četiri godine, među velikim...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.