Buongiorno Italia: Rajola najavio bombu – Alegri ide u Premijer ligu

Izvor: MozzartSport.com, 31.Dec.2015, 12:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Buongiorno Italia: Rajola najavio bombu – Alegri ide u Premijer ligu

Italijanska sportska štampa se bavi rekapitulacijom godine za nama, ali najavljuje i povratak Totija na teren kao i nekoliko zanimljivih transfera

                                      (OD DOPISNIKA MOZZART SPORTA IZ RIMA)

Gazeta je proglasila Jusejna Bolta za najboljeg sportistu na planeti ispred Novaka Đokovića i Lea Mesija. U svojevrsnoj deobi na pakao, čistilište i raj, po uzoru na Danteovu Božansku komediju, u “đavoljih >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << devet krugova” su završili Galijani, Van Gal ,Murinjo, ali i Nedved, Felipe Melo, Baloteli, Blater, Platini.  Korijere najavljuje povratak Totija na teren i tvrdi da je Lotito odbio ponudu Milana za razmenu Kandreva- El Šaravi. Inter, Milan i Juve vode bitku oko Lavecija, a Rajola je u velikom intervjuu Tutosport najavio odlazak Alegrija u Premijer ligu i povratak Kontea u Juventus dok je oko budućnosti Pogbe bio dvosmislen.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Najbolji sportista sveta, u izboru Gazeta, po peti put je Jusejn Bolt zbog čega je danas na naslovnoj strani najčitanijeg italijanskog dnevnika. “Kralj Bolt “ je naslov intervjua sa Boltom koji je pretekao Karla Luisa(četiri puta proglašne za najboljeg sportistu planete). “I Đoković je ove godine bio super” ,izjavio je za Gazetu Bolt o srpskom teniseru koji je zauzeo drugu poziciju, između Jamajčanina i Lea Mesija, na pobedničkom postolju Gazete.  U izboru Gazete Flavia Peneta je proglašena za najbolju sportistkinju a Barselona za najbolji tim.

“Tohirov blic za Lavecija i pet drugih rebusa”, naslov je koji kondenzuje glasine sa fudbalske pijace pred početak zimskog  prelaznog roka. “Inter u Dohi izaziva Juve za Poča. Čerči je između Bolonje i Đenove. Sorijano između Napolija i Milana. Milanski derbi za Kaseresa. Ferero i De Laurentis vode duel oko Imobila. El Šaravija žele i Roma i Đenova”, navode se u podnaslovu najinteresantnije operacije u prelaznom roku.

“Verati zasenio Inter koji se predao. Ibra tešio bivši klub: Možete da osvojite skudeto”, opisuje ishod  prijateljske utakmie Inter- PSŽ završen pobedom Parižana 1-0.

Gazeta objavljuje i reportažu povodom 500 utakmica Mesija u dresu Barselone:”Mesi, dečak  koji s uživanjem trese mreže rekao je 500”. U podnaslovu se podseća da je na 500 utakmica s majcom Blaugrana , Argentinac postigao čak 425 golova, uključujući i jučerašnji gol Betisu.

Na kraju Gazeta koristeći Danteovu komediju konstruiše fudbalski pakao, čistilište i raj u 2015. godini:” Mančini, Ančeloti i Sari blaženi, Galijani i Barbara(Berluskoni) među prokletima.  Po Gazeti u paklu su se našli i Sep Blater i Mišel Platini, Baloteli, Nedved, Felipe Melo, Murinjo i Van Gal.

 CORRIERE DELLO SPORT

 “Roma, Totijev izazov”, rimski sportski dnevnik zatvara 2015. sa kapitenom Rome koji u razgovoru za Korijere najavljuje svoj povratak na teren, posle povrede, možda već u sredu protiv Kjeva u Veroni.

“Vraćam se brzo, mogao bih da zaigram već u Veroni”, izjavio je Toti dok se u podnaslovu ističe da će u 2016. Toti napuniti 40 godina ali da je i dalje voljan da zadivljuje fudbalsku publiku na stadionima i pored malih ekrana. Korijere piše i da je Roma odbila ponudu Reala od 45 miliona evra za Pjanića i da nema nameru da se liši usluga bosanskohercegovačkog reprezentativca koji je u dosadašnjem toku šampionata postigao već sedam golova.

“Lacio, poziv navijačima”, obaveštva Korijere na naslovnoj strani o odluci uprave kluba da otvori kapije sportskog centra u Formelu za navijače Nebeskoplavih povodom prijateljske utakmice sa jednim amaterskim timom . U podnaslovu se tvrdi i da je predsednik Klaudio Lotito odbio ponudu Milana za razmenu Kandreva-El Šaravi.

U redakcijskom komentaru sa eksplicitnim naslovom “Vratite narod na stadion”, Korijere poziva Lacio i Romu da učine sve što je u njihovoj mogućnosti kako bi Olimpijski stadion prestao da bude sablasno prazan kad igraju dva rimska kluba. Lacio je izgubio gotovo 40 odsto navijača na Olimpiku u ovoj sezoni u odnosu na prethodnu a Roma gotovo 15 odsto sa još izraženijim padom u poslednja dva meseca koji prelazi 25 odsto.

Korijere danas piše i da bi Gonzalo Iguain mogao da sruši rekord Nordala, star 65 godine, po broju postignutih golova u jednoj sezoni u Seriji A. Čuveni član švedskog trija u Milanu Gre-No- Li je postigao 35 golova u sezoni 1949/50. Pipita, ako nastavi da trese mreže kao što je to učinio u dosadašnjem toku prvenstva stigao bi na kvotu 36 golova.

TUTTOSPORT

 Torinski sportski dnevnik objavljuje veliki intervju sa jednim od najkontroverznijih fudbalskih menadžera Minom Rajolom u čijoj “skuderiji” su, između ostalih,  Ibrahimović, Pol Pogba, Lukaku i novo čudo italijanskog fudbala golman Milana Donaruma.  “Juve, Pogba te voli. Ne kapiram Tohira”, naslov je na prvoj strani Tutosporta kojim se najavljuje razgovor sa Rajolom.

Italijanski-holandski menadžer je , bez dlake na jeziku, pričao o fudbalerima, trenerima i rukovodicima klubova. “Ibra: Ne priznajem Zlatnu loptu jer je Zlatan jedini koji je pokazao gde god da je igrao svoju vrednost za razliku od Mesija i Ronalda”, polemičan je Rajola zbog činjenica da njegov klijent nije nikada dobio najveće fudbalsko priznanje.  “Alegri: Maks je odličan trener i fasciniran je engleskim fudbalom. Ako mu stigne ponuda sa Ostrva biće na iskušenju”, najavljuje Mino odlazak Alegrija na kraju sezone sa klupe Juventusa.

Istovremeno, Rajola najavljuje povratak Kontea u Vinovo:” Bio sam na korak od toga da ga dovedem u Milan. Danas se ne bih iznenadio da ga ponovo vidim u Juventusu”.  Za Pogbu je Rajola rekao da će Pol odlučiti na leto gde će nastaviti karijeru, ali i da je veoma vezan za Juve i da je u ovom momentu Stara dama njegov prvi izbor. Menadžer je savetovao Juve i da razmisli o angažovanju još jednog njegovog “štićenika” Lukakua jer bi bio idealan za napad Bjankonera. Za Balotelija je ponovio da je žrtva “rasizma” u italijanskom fudbalu i da će, ako ga Konte povede u Francusku, dovesti Italiju do titule prvaka Evrope.  Za Ančelotija je rekao da je Bajern napravio dobar posao što ga je rezervisao za jun, a da je Gvardiola veliki trener, ali komplikovan za njegov ukus.

Rajola tvrdi da ne zavidi Mendesu na Kristijanu Ronaldu, ni na ostrvu koje mu je poklonio, jer bi se on sa Ronaldom dosađivao. Na kraju je Rajola branio Adrijana Galijanija: “Nepravda je kako postupaju sa njim. Veoma ga poštujem, ali u poslu smo nemilosrdni. Pogba ne igra u Milanu…”

Pored intervjua sa Rajolom, list objavljuje i detalje sve interesantnijeg dvoboja Intera i Milana za Lavecija:”Inter, Mančini zove Lavecija, Milan njegovog menadžera”.

Na vertikalnoj traci vesti Tutosport piše da je El Šaravi između Rome i Bolonje, da Đenova namerava da zameni Perotija( ako pređe u Romu) sa Čerčijem i da je Palermo spremno da plati 10 miliona evra za talentovanog Sensija iz Čezene.

Dno strane je rezervisano za Torino:” Toro, faktor K: posle Kramarića, tu je Karelis”. U podnaslovu se kaže da je osim hrvatskog igrača Torino zainteresovan i za 23-ogodišnjeg napadača Panatinaikosa koji bi mogao da bude razmenjen za Martineza koji se dopada grčkom klubu.

 Piše: Željko Pantelić

Pratite MOZZART i na Vajberu

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Bolt ispred Đokovića, Mesija i Karija

Izvor: Akter, 31.Dec.2015

Najbrži čovek na planeti Jamajčanin Jusein Bolt, peti put u karijeri, proglašen je za najboljeg sportistu sveta u tradicionalnom izboru uglednog italijanskog lista Gazeta delo Sport..Bolt je na prvenstvu sveta u Pekingu osvojio tri zlatne emdalje (100, 200 i štafeta 4x100 metara) i dobio 114 poena...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.