Izvor: MozzartSport.com, 26.Nov.2021, 19:55

Bravo, Duci! Pao je Jirgen Melcer, prva pobeda za Srbiju

Sada je Novak Đoković na redu

Nije izdržao Jirgen Melcer udare Dušana Lajovića.

U prvom meču u okviru Dejvis Kupa, Srbija je preko Ducija stigla do prve pobede i sada vodi 1:0. Lajović je dobio prvi i treći set i na taj način doveo naš tim u prednost posle jako teškog duela, velike borbe i mnogo dobrih poteza. Uspeo je da savlada Jirgena Melcera >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << sa 2:1 u setovima (7:6, 3:6, 7:5).

Važan detalj meča bio je brejk koji je Lajović napravio u četvrtom gemu trećeg seta, potom ga izgubio. Ali, uspeo je u 12. gemu da stigne do brejka. To je Lajoviću trasiralo put ka trijumfu. Iako nije igrao svoj najbolji tenis.

U prvom setu viđena je ogromna borba. Melcer je pripretio sredinom seta, ali je srpski teniser uspeo da se izvuče i produži borbu. Duci je sa nekoliko dobrih bekhenda uspevao da bude u prednosti, a onda je obezbedio odlazak u taj-brejk. Problem po srpskog tenisera bilo je to što je Melcer često dobijao duže razmene. Ali, Lajović je sačuvao najbolje za kraj seta i dobio ga je sa 7:5. Na mišiće je sve prošlo uz aplauz Troickog.

Melcera nije poljuljao gubitak prvog seta u taj-brejku, nastavio je da igra svoju igru i da nametne svoj ritam. Austrijanac je stigao do brejka u šestom gemu i to mu je bilo dovoljno da poravna na 1:1 u setovima.

Pobedu će ostvariti reprezentacija koja stigne do dva trijumfa, a za dublove, koji poslednji igraju u Inzbruku, najavljeni su Đoković i Filip Krajinović kada se o Srbiji radi, odnosno Piter Osvald i Oliver Marah kada je reč o domaćinima, koji se upravo u dubl možda i najviše uzdaju u ovom duelu.

Drugi protivnik u grupi biće selekcija Nemačke u subotu.

U četvrtfinale će se plasirati pobednici šest grupa, kao i dve najbolje drugoplasirane ekipe.

DEJVIS KUP

Lajović - Melcer 2:1 (7:6, 3:6, 7:5)

18.45: Novak Đoković - Denis Novak

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Bravo, Duci! Pao je Gerald Melcer, prva pobeda za Srbiju

Izvor: MozzartSport.com, 26.Nov.2021

Sada je Novak Đoković na redu..Nije izdržao Gerald Melcer udare Dušana Lajovića...U prvom meču u okviru Dejvis Kupa, Srbija je preko Ducija stigla do prve pobede i sada vodi 1:0. Lajović je dobio prvi i treći set i na taj način doveo naš tim u prednost posle jako teškog duela, velike borbe...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.