Boris Beker: Bila je to ispravna odluka

Izvor: Deutsche Welle, 07.Sep.2020, 09:00

Boris Beker: Bila je to ispravna odluka

Nemački mediji prenose vest o diskvalifikaciji Novaka Đokovića sa Ju-Es opena, uglavnom uz ocene da je reč o nesportskom ponašanju i da je odluka da prvi reket sveta napusti turnir doneta u skladu s pravilima.

Potpredsednik Nemačkog teniskog saveza (DTB) Dirk Hordorf zalaže se za reforme: u organizaciji, u raspodeli zarada, pa i u pravilima igre. Uoči početka US opena Hordorf govori za DW.

U priči oko infekcije Novaka Đokovića koronom, potresno je videti koliko >> Pročitaj celu vest na sajtu Deutsche Welle << je naivno bilo ponašanje najboljeg tenisera sveta, smatra urednik u sportskoj redakciji DW Andreas Šten-Cimons.

Štampa na nemačkom jeziku iscrpno se bavi teniskim turnirima iz serije Adrija tur i slučajevima zaraze profi-tenisera korona-virusom. Štampa veoma oštro kritikuje pre svega Novaka Đokovića.

Teniski turnir Adrija tur koji je inicirao Đoković, izazvao je uglavnom kritičke reakcije u medijima na nemačkom jeziku. Najviše pažnje privukla je žurka koja je posle mečeva održana u jednom beogradskom klubu.

U pauzi teniskih takmičenja zbog korone Novak Đoković je više puta privukao pažnju svetskih medija. Štampa na nemačkom piše o njegovim „ezoteričnim“ pogledima i navodnoj ulozi u borbi za povlačenje priznanja Kosova.

„Bila je to ispravna odluka." Tako je Boris Beker u analizi za Jurosport ocenio odluku sudija da diskvalifikuju Novaša Đokovića sa Ju-Es opena. Bivši Đokovićev trener rekao je da je to što se dogodilo na terenu „neverovatno gorko". On je podsetio da prvi teniser sveta u poslednje vreme nije izgubio nije dan meč, ali je sada diskvalifikovan zbog, kako je rekao „jedne velike greške".

„Iznerviran što je izgubio servis-gem, Novak Đoković je besno reketom udario lopticu – i pogodio linijskog sudiju. To je bilo previše za zvaničnike Otvorenog prvenstva Amerike koji su bili primorani da donesu tešku odluku. Đoković je zatim podigao desnu ruku i požurio do linijskog sudije kojeg je udario. Svetski broj jedan bio je vidno šokiran svojim nenamernim, ali ipak krajnje nesportskim gestom, koji mu je na kraju oduzeo šansu za titulu na Ju-Es openu. Prema pravilima, Srbin je diskvalifikovan, a već potpuno čudan turnir doživeo je dramatičnu prekretnicu", prenosi internet-portal T-onlajn.

Taj nemački mediji prenosi i izjavu četvrtfinaliste Aleksandra Zvereva: „Zaista je žalosno što je tako udario linijskog sudiju. Za to postoje pravila. Sudije rade samo svoj posao. Ali to je zaista peh za njega. Da je loptica odletela samo nekoliko centimetara dalje, sve bi bilo u redu", rekao je Zverev, a prenosi „T-portal".

Gotovo svi nemački mediji preneli su tu vest, kao i Đokovićevu kasniju izjavu na Instagramu da . List Cajt, pod naslovom „Novak Đoković diskvalifikovan zbog nesportskog ponašanja"

Sledi nastavak…

Priredio: Ivan Đerković

Nastavak na Deutsche Welle...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Deutsche Welle. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Deutsche Welle. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.