Bilo ga je teško gledati: Novakov poraz centralna vest u svetskim medijima

Izvor: Vesti-online.com, 22.Jan.2018, 18:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bilo ga je teško gledati: Novakov poraz centralna vest u svetskim medijima

Novak Đoković nije uspeo da se sa šestomesečne pauze trijumfom u Australiji vrati na veliku scenu.

Njega je u osmini finala Australijan opena savladao Hjeon Čung iz Južne Koreje. Svetski mediji sa pažnjom su ispratili poraz nekada prvog tenisera sveta.

- Bilo ga je teško gledati. Videlo se kod svakog većeg napora da nešto nije u redu sa laktom. Malo je stvari koje nije pokušao. Od sledećih nekoliko odluka zavisi kako će izgledati ova sezona - istakao >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << je Ben Rotenberg, jedan od novinara "Njujork Tajmsa", a prenosi b92.net.

Njegov protivnik je sa razlogom pobrao sve pohvale.

- Kakav Hjeonov meč, bio je potpuno neverovatan. Video je da ima priliku, konstantno je napadao i nije se uplašio ni u jednom trenutku. Ovo je kao da ste gledali Novaka od pre nekoliko godina. S druge strane, Đoković je obično mentalno jak, ali sada je imao problema - istakla je Karol Bušar koja je napisala knjigu o osvajanju Rolan Garosa 2016. godine.

Videlo se da Đoković nije sto odsto oporavljen od povrede lakta.

- Čung je potpuno dominirao, Đoković nije mogao da isprati taj tempo. To se najbolje videlo u razmenama koje bi obično završavale greškom Novaka ili direktnim poenom Južnokorejca. Na startu meča je imao osam uzastopno promašenih servisa, četiri duple greške, nije bio spreman. Pucao je pod konstantnim pritiskom rivala - napisao je Italijan Ubaldo Skanagata.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.