Beker pravi veliku razliku u korist Novaka

Izvor: B92, 04.Feb.2016, 12:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Beker pravi veliku razliku u korist Novaka"

Džon Lojd, bivši finalista Australijan opena, rekao je da je Boris Beker karika koja je situaciju drastično preokrenula u korist Novaka Đokovića.

Razlika je u tome što je on toliko mentalno jak da misli da ne može biti pobeđen, rekao je Lojd za BBC.

Najbolji teniser današnjice osvojio je četiri od poslednjih pet Gren slemova, 11. ukupno, a poslednji u nizu došao je u nedelju na terenima Melburn parka.

Beker je postao Novakov trener krajem >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 2013. godine, ali je u sledećoj ta saradnja donela “samo” trijumf na Vimbldonu. Međutim, 2015. je bila potpuno druga priča – Srbin je dominirao, osvojio 11 titula iz 15 finala, a samo ga je Stan Vavrinka u finalu Rolan Garosa sprečio da kompletira sezonski Gren slem.

“Malo je reći da je Boris pun samopouzdanja. To je potcenjivanje, ali u pozitivnom smislu. Veče pre meča svi imaju sumnje, čak i oni najbolji pomalo sumnjaju. Ali kada imate nekog poput Bekera pored sebe, to pravi ogromnu razliku”, rekao je Lojd.

Britanac, koji je nekada bio kapiten Dejvis kup tima, izgubio u finalu Ozi opena od Vitasa Gerulaitisa, naglasio je da se Rodžer Federer poprilično mučio u polufinalnom susretu sa Đokovićem.

“Federer ga već dugo vremena nije pobedio u meču na maksimalnih pet setova. Švajcarac to zna. Novak to zna. Kod Federera to nikada ne možete videti na licu, ali garantujem vam da sumnja postoji”, dodao je 61-godišnjak iz Eseksa.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"Beker pravi veliku razliku u korist Novaka"

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Feb.2016

Džon Lojd, bivši finalista Australijan opena, rekao je da je Boris Beker karika koja je situaciju drastično preokrenula u korist Novaka Đokovića...Razlika je u tome što je on toliko mentalno jak da misli da ne može biti pobeđen, rekao je Lojd za BBC...Najbolji teniser današnjice osvojio je četiri...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.