BRUKA I SRAMOTA: Uništen mural posvećen Novaku Đokoviću u Orahovcu (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Maj.2023, 09:47

BRUKA I SRAMOTA: Uništen mural posvećen Novaku Đokoviću u Orahovcu (FOTO)

Čeka se dolazak policije.

Mural u Orahovcu, posvećen najboljem srpskom teniseru Novaku Đokoviću, uništen je tokom noći, javlja sajt radija Goraždevac.

Đoković je, nakon jučerašnje pobede u prvom kolu Rolan Garosa, na kameri ispisao poruku; "Kosovo je srce Srbije - stop nasilju", Stanovnici gornjeg dela Orahovca su jutros oko 6:00 zatekli uništen mural i sada se čeka dolazak policije.

Orahovac 💔

Teroristi nemaju svoje tenisere, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << žele da mi nemamo svoje. pic.twitter.com/HyMDrBTxN0

— Sandra Velickovic (@SandraVelickov4) May 30, 2023

Oslikavanje murala Đokovića u gornjem delu Orahovca je deo projekta "Boja u vazduhu" koji je realizovala organizacija "Amici di Decani", u saradnji sa umetnikom Deroksom, koji je početkom prošle godine, u mestima sa srpskim stanovništvom na Kosovu i Metohiji oslikao murale po želji i dogovoru sa domaćinima.

Mural Đokovića, koji je bio oslikan na jednoj srpskoj kući preko puta crkve u Orahovcu, uništen je i početkom februara, kada je bio prefarban belom bojom.

Taj mural je oslikan u martu 2022. godine.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.