BRUKA I SRAMOTA: ATP napao Novaka Đokovića! Evo šta im je sada ZASMETALO!

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Jun.2021, 15:31

BRUKA I SRAMOTA: ATP napao Novaka Đokovića! Evo šta im je sada ZASMETALO!

Oglasili se saopštenjem.

Svetska teniska asocijacija (ATP) kritikovala je poslednji potez Novaka Đokovića, pa će njihov potez izazvati mnogo polemike na Turu.

Organizacija koju su osnovali Nole i Kanađanin Vasek Pospišil, Asocijacija teniskih profesionalaca (PTPA), pre dva dana je imenovala funkcionere, da bi samo 24 časa kasnije usledila osuda i žestoka reakcija ATP-a.

Sva bes je usmerena ka prvom teniseru sveta i njegovom udruženju, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << za koje ATP tvrdi da hoće „da deli i da dalje fragmentira tenis“.

Čelnici ATP-a iznose sumnje da je 75 odsto tenisera podržalo Đokovića i u saopštenju kažu sledeće:

- Zaštita i unapređivanje interesa igrača osnovni je princip ATP otkako je udruženje osnovano 1972. Ovo je unapređeno 1990. formiranjem ATP tura, ravnopravnhog partnerstva igrača i turnira. Kroz ovo su igrači dobili nešto jedinstveno u sportu; jednako pravo glasa. Danas ATP, zajedno sa Odborom i Savetom igrača, čije predstavnike igrači biraju demokratski, radi iz nedelje u nedelju na poboljšanju interesa igrača. ATP kao svoje pobede navodi podelu profita od 50:50 (koja i dalje ne deluje pravedno prema teniserima i teniserkama), povećanje nagradnog i bonus fondova, te transparentnost i dugoročnu stabilnost organizacije - piše u saopštenju ATP-a.

Usledila je potom otvorena kritika protiv PTPA i Noleta.

- Stvaranje posebnog entiteta igrača pruža jasno preklapanje, deli igrače i dalje fragmentira sport. Tu podeljenost su vodeći stručnjaci, iz sporta i van njega, identifikovali kao najveću pretnju za potencijalni rast tenisa. Ovaj problem ATP rešava kroz Strateški plan zajedno sa WTA, Grend slemovima i ITF-om - navodi se u saopštenju ATP-a.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

SKANDAL! ATP napao Novaka Đokovića i njegovo udruženje tenisera DA DALJE UNIŠTAVAJU I DELE TENIS! NEVEROVATNO

Izvor: Kurir, 24.Jun.2021

Asocijacija teniskih profesionalaca, koju su osnovali Novak Đoković i Vasek Pospišil, u sredu je imenovao funkcionere, a samo dan kasnije stigla je žestoka reakcija iz ATP-a.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.