Analitičari: Sad je pravi trenutak da Srbija napadne Ameriku

Izvor: Njuz.net, 06.Jul.2011, 17:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Analitičari: Sad je pravi trenutak da Srbija napadne Ameriku

Napomena: Ova vest je šaljive prirodeKad ako ne sad?

BEOGRAD, 6. jul 2011, (Njuz) - Svi domaći analitičari složni su u oceni da bi, ako Srbija ikad bude planirala da napadne Sjedinjene Američke Države, sad bio pravi trenutak za tako nešto. Nakon fantastične serije Novaka Đokovića, njegovog osvajanja Vimbldona i dolaska na svetski tron, samopouzdanje srpskog naroda dostiglo je najvišu tačku u čitavoj istoriji, i taj osećaj bi mogao da se iskoristi i na drugim poljima, kao na primer napadu na SAD i ispravljanju svih nepravdi iz poslednjih vekova, smatraju analitičari.
Da domaći analitičari nisu usamljeni u ovoj oceni, govori i tajni plan Vlade Srbije u koji je Njuz imao uvid. U akciji nazvanoj „Izlazak na mrežu“ vide se pored plana kretanja i precrtani „Head“ reketi a iznad njih docrtane 'Head' rakete, dok u dnu spisa stoji napomena „Taktika podjednako ofanzivna kao Đokovićeva protiv Nadala“. U potpisu je precrtano ime Marjana Vajde a dodato Dragana Šutanovca.
Na drugom listu u koji smo imali uvid nacrtana je akcija pod nazivom „Servis-volej“ i nalaze se slike aviona Galeb i Mig 29 kako lete iznad okeana.
Vojni analitičar Miroslav Lazanski smatra da je samopouzdanje naših građana na zavidnom nivou, kao i simpatije sveta prema Srbiji, tako da bi napad na Ameriku bio logičan naredni korak.
- Svi su zaboravili ratove na prostoru bivše SFRJ, Srebrenicu, Ratka Mladića i Radovana Karadžića i Srbiju sada svi vide kao moćnu zemlju koja je iznedrila Novaka Đokovića. Sa druge strane, Amerika sada nije u strateški dobroj poziciji s obzirom na angažovanje na raznim žarištima širom sveta, a nemaju ni ikoga u prvih 5 na ATP listi. Tako se može reći da je sada idealan trenutak da Srbija izvrši napad na Ameriku - rekao je Lazanski, koji je naglasio da je on, naravno, protiv rata, ali da je „veoma teško odoleti mu u situaciji kada je ceo svet naš“.
- Ako bi se odlučili za napad na Ameriku, to bi trebalo učiniti tokom narednih nekoliko nedelja, da bi posle osvajanja SAD, srpske snage mogle da se preusmere na borbu protiv NATO-a u Libiji – smatra ovaj vojni analitičar koji je jedini gledao uživo na TV-u prenose svih ratova u novijoj istoriji Srba.
Poznati reditelj Gorčin Stojanović smatra da je samopouzdanje srpskog naroda na daleko većem nivou od 1997. godine kada je Đorđević pogodio čuvenu trojku protiv Hrvata.
- Naravno da sam protiv rata, ali nemoguće je a ne oceniti da u istoriji Srba nikad nije postojao bolji trenutak za napad na Ameriku. U očima prosečnog Amerikanca Srbija je Novak Đoković, a Novaka Đokovića se svi plaše. Ne treba biti akademski obrazovan, pa iz ovoga zaključiti da to znači da se prosečan Amerikanac plaši Srbije – kaže Stojanović.
Međunarodni analitičari takođe smatraju da Srbija nikada nije imala pozitivniji imidž i ugled u svetu, a mnogi podsećaju da bar 63 članice Ujedinjenih nacija misle da je Đoković predsednik Srbije, te da, u skladu sa tim, verovatno niko ne bi zamerio Srbiji ukoliko bi odlučila da ispravi nepravde koje su joj ranije nanete od strane SAD i međunarodne zajednice.
Nenad Milosavljević
Miroslav Vujović
Marko Dražić

Nastavak na Njuz.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.