Alkaraz smatra da nije Novak Đoković najbolji na svetu, već ON: Izbeći ću poređenja, ali...

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Feb.2024, 17:07

Alkaraz smatra da nije Novak Đoković najbolji na svetu, već ON: "Izbeći ću poređenja, ali..."

Istakao je italijanskog tenisera.

Karlos Alkaraz smatra da je Janik Siner u ovom trenutku najbolji igrač na svetu. Italijan je posle Australijan opena stigao do trofeja i u Roterdamu, čime je došao do trećeg mesta na ATP listi, što mu je najbolji rang u karijeri.

Siner se tako uključio u borbu za prvu poziciju koju drži Novak Đoković, za kojim sledi Alkaraz, a Španca u utorak uveče očekuje nastup protiv Tijaga Monteira u Rio de Žaneiru.

- Igrao >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sam protiv njega, sada već davne 2021. Izgubio sam, ali poznajem njegovu igru. Gledao sam ga mnogo puta. Znam da je vrhunski igrač i sigurno je da ima dodatnu motivaciju da igra ovde u Brazilu, Riju, pred svojom publikom. Biće to težak meč, izazovan, moram da budem spreman za borbu, da dam 100 odsto, pokažem najbolji tenis. Probaću da nametnem svoj stil i plasiram se dalje - rekao je Alkaraz na konferenciji za medije.

Osvrnuo se i na Sinera.

- Mislim da je sjajno za tenis što ima dosta igrača koji mogu da osvoje Grend slemove i velike turnire. Još bolje ako je to Janik. Zadovoljan sam kako igra, mislim da je zasluženo tu gde jeste. Vredan je radnik, ne čudi me što pobeđuje. Izbeći ću poređenja sa njim, ali ću pokušati da to vidim na pozitivan način da moram da radim 100 odsto svaki dan ako želim da dostignem njegov nivo, jer mislim da je trenutno najbolji - kazao je Alkaraz.

Alkaraz je prošle godine igrao finale Rija, a tamo je poražen od Kamerona Norija.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.