Alkaraz pobedio Đokovića u finalu Vimbldona

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 16.Jul.2023, 20:27

Alkaraz pobedio Đokovića u finalu Vimbldona

Španski teniser Karlos Alkaraz osvojio je gren slem u Vimboldonu pobedivši srpskog igrača Novaka Đokovića sa 3:2 (1:6, 7:6, 6:1, 3:6 i 6:4). Dvadesetogodišnji Alkaraz je osvojio dve gren slem titule u karijeri u drugom učešću u finalu, nakon što je pobedio na US Openu 2022. Španac je upisao 12. pobedu u nizu na travi i treći je najmlađi šampion Vimbldona posle Borisa Bekera i Bjorna Borga. Španac je ovom pobedom, takođe, prekinuo Đokovićevu dominaciju na Centralnom terenu pošto mu je...
Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   Novak Đoković finale,   US Open,   Federer

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kralj je mrtav! Živeo Kralj!

Izvor: Deutsche Welle, 16.Jul.2023

Dvadesetogodišnji Španac Karlos Alkaraz prvi put je osvojio teniski turnir u Vimbldonu. U fascinantnom finalu delom visoke klase pobedio je u pet setova legendu, 16 godina starijeg Srbina Novaka Đokovića.

Nastavak na Deutsche Welle...

Plodovi Vimbldona: Alkaraz se prvi probio na završni turnir sezone

Izvor: Danas, 17.Jul.2023, 14:55

Novi vimbldonski šampion Španac Karlos Alkaraz, prvoplasirani teniser na svetskoj listi, ubrao je prve plodove trijumfa u uzbudljivom finalu protiv dojučerašnjeg višestrukog vladara Novaka Đokovića.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.