Izvor: Piplmetar.rs, 17.Jul.2023, 02:30

Alkaraz: Đoković je ogledalo u kome sam tražio sebe

N. M.danas 23:32

Foto: EPA-EFE/ADAM VAUGHAN EDITORIAL USE ONLY
Ostvario je snove Karlos Alkaraz osvajanjem Vimbldona. Uspeh je veći time što je u finalu pobedio verovanto najboljeg tenisera svih vremena.
Sumirajući utiske nakon meča, Alkaraz je naglasio da je Novak Đoković za njega uvek bio velika motivacija.
Znao je Španac da će i poslednji njegov poen na meču Novak pokušati da pretvori u >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << svoju prednost. Pre odlučujućeg servisa, prisetio se meča Đokovića i Federera od pre četiri godine.
– Tad mi na prošlo kroz glavu da je Rodžer Federer imao dve meč lopte protiv Novaka, vodio 40:15 i izgubio .
Alkaraz je delovao izuzetno uzbuđeno na konferenciji posle meča, nesvestan još uvek šta je uradio sa svega 20 godina.
– Još ne mogu da verujem šta sam uradio. Ostavio sam san za nekog ko ima 20 godina. Osećao bih se ponosno i da sam izgubio. Posle gubitka prvog seta jedino sam razmišljao kako da se popravim. Igranje na Centralnom terenu Vimbldona je neverovatno. I na tu činjenicu sam ponosan. Uložio sam sve od sebe, zajedno sa timom, da doživim ovo iskustvo. Verovao sam u sebe tokom celog turnira. Sve vreme sam bio ubeđen da mogu da podignem pehar. Nisam očekivao da ću to učiniti sa 20 godina, što me dodatno ispunjava.
Iako nije imao iskustva igranja na travi, u kratkom vremenskom periodu Karlos se tako prilagodio najbržoj podlozi da mu je na tome čestitao i sam Novak Đoković.
– Zaljubljen sam u travu. Neverovatno. U kratkom periodu sam odigrao nekoliko kvalitetnih turnira na toj podlozi. Bio sam veoma brz na njoj i zahvalan saradnicima što su me spremili za ovo iskušenje.
Alkaraz je biranim rečima govorio o Novaku Đokoviću, najuspešnijem teniseru na grend slemovima svih vremena (23 titule u 35 finala).
– Svako može da bude razočaran posle poraza u finalu. Novak me je dosta inspirisao. Gledao sam ga kako igra, pobeđivao je na turnirima od mog rođenja. Kao što je rekao, 36 je novih 26. To je ono što sam osećao, da igram protiv nekog 26. Đoković je neverovatan igrač i ogledao u kome sam tražio sebe.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.




Povezane vesti
Najnovije
Sport



Opširnije
Izvor: Danas.rs

Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   Novak Đoković finale

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.