Alkaras za dlaku ispred Đokovića – Novak ima zicer na US openu

Izvor: B92, 21.Avg.2023, 08:29

Alkaras za dlaku ispred Đokovića – Novak ima zicer na US openu

Karlos Alkaras je na najnovijoj ATP listi i dalje na vrhu, ali Novak Đoković će već na US openu imati veliku šansu da ga sa tog mesta "skine".

Nakon finala Sinsinatija, koje je posle dramatične završnice pripalo srpskom asu, Karlitos je prvi sa tačno 9.815 poena.

Novak ima samo 20 bodova manje, što znači da će mu na predstojećem US openu biti dovoljna pobeda u prvoj rundi kako bi se vratio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na čelo ATP karavana.

Računica je jasna – Alkaras brani svih 2.000 bodova osvojenih prošle sezone, dok Đoković, zbog zabrane koju je imao, ne brani apsolutno ništa.

U Top 10 je došlo do određenih pomerenja ovog ponedeljka, pošto nakon trećeplasiranog Danila Medvedeva sledi Holger Rune, kome je četvrta pozicija rang karijere.

Kasper Rud je peti, a najbolji plasman u karijeri ima i Janik Siner, koji je šesti. Stefanos Cicipas je pao za tri pozicije i sada je sedmi.

Andrej Rubljov je osmi, a Top 10 kompletiraju Amerikanci Tejlor Fric i Frensis Tijafo.

Što se tiče ostalih srpskih predstavnika, Laslo Đere je 34. sa 1.215 poena, Miomir Kecmanović je 45. sa 1.020, dok je Dušan Lajović skočio za 14 pozicija i sada je 52. sa 938 bodova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.