Alkaras trpi posledice zbog toga što se Đoković nije vakcinisao?

Izvor: B92, 19.Feb.2024, 17:54

Alkaras trpi posledice zbog toga što se Đoković nije vakcinisao?

Kris Bauers, autor knjige “Sportski lider Novak Đoković i uspon Srbije“, izneo je zanimljiv stav o uspesima Karlosa Alkarasa u ranoj fazi karijere.

Prema njegovom mišljenju, oni nisu predstavljali realnu sliku i posledica su vakcinalnog statusa Novaka Đokovića.

Bauers je govorio o uspehu Alkarasa, koji je u to vreme postao najmlađi broj jedan ikada, u diskusiji u podkastu "Teniskog kanala".

"Rekao bih da je igrač zbog kog sam najviše uzbuđen >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Karlos Alkaras. On je u blagom padu, čini mi se da više ne uživa toliko, delom zbog toga što je do vrha ‘veštački‘ rano. Ne uz malu zaslugu toga što Đokoviću nije dozvoljeno da igra na nekim turnirima, dva od četiri Grend slema, četiri od osam Mastersa 1000 u 2022. zbog njegovog vakcinalnog statusa. Mislim da je Alkaras prerano stupio na najveću scenu", istakao je Bauers.

Španac nedavno nije uspeo da odbrani titulu na Buenos Ajresu nakon poraza u polufinala, posle eliminacije u četvrtfinalu Australijan opena čime je nastavljen niz bez titule započet prošle godine.

"Istina je da su sada očekivanja takva da bi trebalo da pobedim na svakom meču, nebitno od turnira na kom se nalazim. Mislim da Đari ima nivo igre kojim može svakog da pobedi", rekao je Alkaras pre odlaska iz Argentine.

Alkaras je posle poraza u Buenos Ajresu doadtno izgubio korak za vodećim na ATP listi, Novakom Đokovićem. Španski teniser sada ima zaostatak od 750 poena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.