Alkaras pričao o Novaku kao o superheroju: On nema slabosti, divim mu se

Izvor: B92, 14.Jul.2023, 22:54

Alkaras pričao o Novaku kao o superheroju: On nema slabosti, divim mu se

Karlos Alkaras je posle meča sa Medvedevim i plasmana u finale Vimbldona veliki deo vremena na pres konferenciji posvetio Novaku Đokoviću.

Nakon što je konstatovao da mu je meč sa Medvedevim bio "jedan od najboljih na Vimbldonu" - o čemu svedoči i rezultat 3:0 - novinari su priču sa Alkarasom preusmerili na duel sa Novakom Đokovićem.

Biće to njihov drugi veliki meč za kratko vreme pošto su igrali i polufinale Rolan Garosa nedavno, kada je Srbin do >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nogu potukao tada nedoraslog Španca.

Na konstataciju novinara da je Rafa Nadal svoj prvi trofej na Vimbldonu osvojio pobedivši tadašnjeg šampiona (Federera) pitali su i Alkarasa koliko bi njemu značilo da učini isto - da uzme pehar u Londonu ispred nosa šampiona.

"To je dodatna motivacija. Mislim da je posebno još onda kada igrate finale protiv lagende našeg sporta. Ako pobedim, biće to neverovatna stvar za mene - ne samo što će to biti pobeda za osvajanje Vimblona već što će to biti protiv Novaka Đokovića što će biti super specijalno. Uvek kažem, ako želite da budete najbolji, morate da pobedite najboljeg, a Novak je jedan od njih. Bilo bi sjajno ako bih uradio to".

Alkaras je rekao da će u nedelju imati drugačiju pripremu meča kako mu se ne bi ponovio fijasko iz Pariza.

"Probaću da ovde u finalu ne uđem sa toliko nervoze kao što sam tada u Parizu, u polufinalu. Pokušaću da budem relaksiran, da uživam u trenutku, jer na Rolan Garosu u prvom setu nisam uopšte uživao. Drugačije ću da pripremim meč nego tada što sam pripremio. Biće drugačije za mene. Nadam se da me neće snaći ista stvar kao tada.

Na pitanje da li ima nekog sa kime radi na psiholokoj pripremi, rekao je:

"Da, imam psihologa sa kojim radim još od početka 2020. godine. Ona mi pomaže mnogo. Razgovaraću sa njom kako da pripremim meč, to je jako važan momenat za mene, neće biti lako. Ali razgovaraću svakako sa njom".

Na kraju, Alkaras je biranim rečima pričao o Novaku pošto su ga novinari pitali "šta njemu lično znači Novak i šta je ono što ceni kod njega?".

"Odrastao sam gledajući ga, naravno. On je pobeđivao sve te velike igrače, Rodžera i Rafu, i dok je bio mlađi. Biti to što je on postao, ostvariti sve što je on ostvario je nešto neverovatno. Kao što sam i ranije rekao, on nema slabosti. Kompletan je igrač, neverovatan je. Ne radi ništa pogrešno tokom meča. Fizički je zver Mentalno je zver. Sve vezano za njega je neverovatno. Mislim da je on miks svega onoga što j najviše cenim".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   Novak Đoković finale

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.