Alkaras preti Novaku: Cilj je da se vratim na prvo mesto

Izvor: B92, 16.Feb.2024, 10:38

Alkaras preti Novaku: Cilj je da se vratim na prvo mesto

Karlos Alkaras je u osmini finala u Buenos Ajresu imao poprilično mnogo posla protiv 24-godišnjeg Kamila Uga Karabelija iz Argentine.

Bio mu je to prvi meč na šljaci još od Rolan Garosa prošle godine, a posle dosta nesigurnosti u igri slavio sa 6:2, 7:5 i plasirao se među osam najboljih.

Po završetku meča teniser iz Mursije je rekao kako ima jasan cilj u nastavku sezone, a to je da preotme prvu poziciju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na ATP listi Novaku Đokoviću.

"To mi je cilj. Morate sebi da postavite ciljeve. Pokušavam da napredujem, da budem ispred. Imamo sjajne igrače koji se sada bore za prvo mesto. Biće to dobra bitka. Nadam se da ću se uskoro vratiti na vrh", kaže Alkaras.

Njemu će biti neophodan odličan niz rezultata ovog proleća, iako je njegov zaostatak za Đokovićem svega 600 bodova.

Glavnina bitke vodiće se narednog meseca u Indijan Velsu i Majamiju, ali Alkarasov problem je što Novak Đoković tamo nije igrao prošle godine, pa će svaka pobeda značiti i nove bodove za broja jedan.

Što se tiče igre u Buenos Ajresu, Alkaras nije bio najubedljiviji protiv Karabelija.

"Bio je to težak meč. Veoma je dobar borac i igrač koji igra u dobrom ritmu. Bilo ga je teško pobediti. Počeo sam nervozno, neću da lažem, pre svega jer je publika stajala uz njega, što je normalno. Zadovoljan sam prvim čeom na šljaci od Rolan Garosa. Nadam se da ću igrati bolje u nastavku turnira", rekao je Alkaras.

Njega u četvrtfinalu očekuje duel sa Italijanom Andreom Vavasorijem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ALKARAZ OZBILJNO PRETI ĐOKOVIĆU: Španac nakon pobede u Buenos Ajreusu otkrio primarni cilj za ovu sezonu

Izvor: HotSport.rs, 16.Feb.2024

Alkarazu će biti neopjodne odlične partije ove sezone kako bi se popeo na tron ATP liste, iako zaostaje samo 600 poena za Novakom. Španski teniser Karlos Alkaraz savladao je Kamila Uga Karabelija (6:2, 7:5) iz Argentine i plasirao se u osminu finala u Buenos Ajresu. Nakon meča rekao je da pred sobom...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.