Ako Đoković ima probleme, krije ih jako dobro

Izvor: B92, 23.Jan.2023, 07:06

"Ako Đoković ima probleme, krije ih jako dobro"

Nekadašnji australijski teniser Mark Filipusis kaže da je Novak Đoković najveći favorit za titulu u Melburnu.

Srpski as ima devet trofeja na Australijan openu, ali ove sezone situacija je drugačija, pošto Novaka muči povreda zadnje lože.

"Stoprocentno je tako. Novak je, po mom mišljenju, najveći favorit. Možda je pod stresom, ali kada bi Stef igrao sa njim u ovom trenutku, rekao bih da je sto odsto spreman. Izgleda dobro. Čvrst je, neverovano udara >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << lopticu, dobro se kreće i jedan je od najboljih u tom segmentu na turu. Videćemo da li će biti nekih fizičkih problema za Novaka, ja ih ne vidim. Ako ih ima, krije ih neverovatno dobro", rekao je Filipusis na druženju sa novinarima.

Đoković se od 09.00 sastaje sa Aleksom de Minorom.

"Biće fizički veoma zahtevan meć. De Minor će tražiti duge relije, to je ono što inače radi. Voli da igra defanzivno, ali je isto tako dobar u kontrama. Biće spreman večeras i biće veoma zanimljiv meč za gledanje", dodao je on.

De Minor je 24. teniser sveta i pred svojim navijačima može da bude izuzetno inspirisan.

"Udara dobro, fizički izgleda dobro, mentalno je spreman za borbu... Kada ste toliko koncentrisani i napeti dok igrate, morate naći i ravnotežu kako biste bili opušteni. Gledao sam poslednji Novakov meč i, čoveče, veoma je dobar. Znam da mu je uvijena noga, ali mislim da, kada su igrani važni poeni, nije imao nikakvih poteškoća sa kretanjem, kao ni poteza koji bi mu uticali na kretanje", zaključio je Filipusis.

Filipusisov najveći uspeh na Grend slemu je finale US opena 1998, odnosno Vimbldona 2003. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   Tenis

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Novak na ivici suza – zbog Stefana i Tare VIDEO

Izvor: B92, 23.Jan.2023

Novak Đoković bio je na ivici suza u trenucima kada je pričao o sinu Stefanu i ćerki Tari, rekavši da mu nedostaju.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.