Izvor: RTS, 11.Jan.2022, 00:55

ATP se konačno oglasio: Podržavamo odluku suda

ATP se oglasio zvaničnim saopštenjem povodom "slučaja Đoković, podržavši sudsku presudu kojom je poništena odluka Federalne vlade Australije o ukidanju vize i deportaciji Novaka Đokovića.
Asocijacija teniskih profesionalaca prvi put se oglasila otkako je Novak Đoković stigao u Australiju, što znači da je krovnoj teniskoj organizaciji bilo potrebno šest dana da da svoje viđenje o situaciji koja je prethodnih dana bila najvažnija >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sportska tema na svetu.

ATP u zvaničnom saopštenju na svom sajtu ističe da "ceni žrtvu koju je australijski narod podneo od početka pandemije koronavirusa", ali da su dešavanja prethodnih dana "podvukle potrebu za jasnijim razumevanjem, komunikacijom i primenom pravila".
"Putujući za Melburn, jasno je da je Novak Đoković verovao da mu je zagarantovano potrebno medicinsko izuzeće koje je u skladu sa propisima za ulazak u zemlju. Serija događaja koji su doveli do saslušanja u ponedeljak bili su štetni na svim frontovima, uključujući Novakovo zdravlje i pripremu za Australijan open", navodi se u saopštenju.
U saopštenju ATP-a stoji da podržavaju oduku suda u ponedeljak i da se raduju predstojećim dvema nedeljama tenisa.
Na kraju saopštenja navodi se da ATP snažno preporučuje vakcinisanje svih igrača na Turu, za koje veruju da je ključno za tenis u uslovima pandemije i dodaje se da je 97 odsto tenisera iz prvih 100 vakcinisano pre prvog grend slema u sezoni.
Pogledaj vesti o: Vize

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.