Izvor: HotSport.rs, 11.Okt.2015, 15:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ATP PEKING: Đoković počistio Nadala za šesti trofej!

Srpski teniser Novak Đoković osvojio je turnir u Pekingu pošto je danas u finalu savladao Rafaela Nadala sa 6:2, 6:2. 

Đoković je bez mnogo problema ponovo nadigrao svog rivala za nešto više od sat vremena igre.
Srbin je diktirao tempo tokom čitavog susreta, a na startu prvog seta uzeo je brejk koji je potom potvrdio za vođstvo od 2:0. Nadal je pokušavao da se vrati, imao je tri brejk šanse pri rezultatu 2:3, ali je Novak vezao četiri >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << poena i poveo sa 4:2. Potom je usledio novi brejk, siguran servis za – 6:2. 
Nadal je bolje otvorio drugi set, poveo sa 1:0 i napao u narednom gemu, ali se Novak odbranio i izjednačio na 1:1. Nadal se u tom trenutku požalio na povredu skočnog zgloba zbog čega je tražio pomoć lekara. 
Povreda je očigledno ostavila traga na Španca pošto je Đoković vezao dva brejka i dva puta sigurno sačuvao svoj servis za ogromnu prednost u drugom setu – 5:1. Nadal je uspeo da osvoji još jedan počasni gem na svoju servu, a Novak je potom uz malo muke, iskoristio treću meč loptu za konačnih 6:2.
Đokoviću je ovo bilo 12. uzastopno finale ove godine i osmi trofej, dok je srpski teniser u Pekingu slavio šesti put u karijeri.
Ovo je bio 45. međusobni meč između Đokovića i Nadala, a španski teniser i dalje vodi, ali samo za jednu pobedu, 23-22. 
 
The post ATP PEKING: Đoković počistio Nadala za šesti trofej! appeared first on HotSport - Sportske vesti na jednom mestu i uvek na vreme.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   Novak Đoković finale,   Rafael Nadal,   Tenis

Nastavak na HotSport.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Novaka preslišao Nadala za šesti trofej u Pekingu

Izvor: RTS, 11.Okt.2015

Đoković – Nadala 2:0 (6:2, 6:2). Novak je savladao velikog rivala i osvojio šestu titulu u Pekingu. Nadigrao je Španca Rafaela Nadala u dva seta. Novak je na ovom turniru izgubio samo 18 gemova u pet mečeva, prosečno tek nešto više od tri po meču. Podatak koji potvrđuje apsolutnu dominaciju...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.