ATP LISTA: Novak ima samo pet bodova više od Alkaraza, ali sledeće nedelje sve se menja

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Maj.2023, 08:37

ATP LISTA: Novak ima samo pet bodova više od Alkaraza, ali sledeće nedelje sve se menja

Ludnica u najavi.

Novak Đoković je ovog ponedeljka započeo svoju 386. nedelju kao teniser broj 1, i to za, verovali ili ne svega pet bodova više od Karlosa Alkaraza, ali je jasno da će Španac samom pojavom na turniru u Rimu preskočiti Srbina.

Naime, u italijanskoj prestonici Novak brani titulu, a Karlitos nijedan bod. Da bi Đoković ostao broj 1, morao bi da osvoji titulu u Rimu, a da se Alkaraz ne pojavi na turniru.

Đoković ima >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << 6775 bodova, a Španac 6770 bodova, pa je jasno da će do kraja godine borba za prvo mesto biti dramatična, uz mogućnost da se gotovo na nedeljnom nivou menja vlasnik prve pozicije.

En el máster 1000 de Roma se definirá el número 1 del ranking ATP de Tennis, luego de que hoy al ganar @carlosalcaraz el Madrid Open, la diferencia con @DjokerNole en 5 puntos. Luego de su lesión del codo, esperamos que Nole muestre una de sus mejores formas para mantenerse 1ero pic.twitter.com/KGfZZkZ6FQ

— Omar MaLuk SaLem🐐 (@omarmaluk) May 7, 2023

Što se tiče ostalih pozicija većih promena nije bilo osim toga da su Tejlor Fric i Feliks Ože-Alijasim razmenili mesta, pa je Amerikanac sada deveti, dok je Kanađanin na 10. mestu.

Svi teniseri iz TOP 10, osim Alkaraza i Cicipasa su podbacili i bili eliminisani pre četvrtfinala, tako da su ostali bez velikog broja bodova. Jedini koji su prihodovali su Medvedev i Fric (po 90).

Od ostalih srpskih tenisera, najbolje plasiran je Miomir Kecamnović na 37. mestu, Dušan Lajović je 46, a Laslo Đere je plasmanom u finel čelendžera u Kaljariju napredovao za za osam pozicija i sada je 62. Filip Krajinović se popravio za pet mesta i sada je 74.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Marina, supruga Vojšeha Ščešnog
Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   Tenis

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Novak se zubima drži za vrh ATP liste

Izvor: B92, 08.Maj.2023

Novak Đoković je započeo 386. nedelju vladavine ATP listom.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.