AO: Đoković siguran, Janković, Ivanović i Dolonc u drugom kolu

Izvor: Sportski Žurnal, 14.Jan.2013, 11:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AO: Đoković siguran, Janković, Ivanović i Dolonc u drugom kolu

Najbolji igrač sveta Novak Đoković pobedom je započeo odbranu titule na Otvorenom prvenstvu Australije u Melburnu pošto je savladao Francuza Pola Anrija Matjea sa 6:2, 6:4, 7:5 posle 104 minuta igre.
Protivnik Đokoviću u drugoj rundi prvog Gren slem turnira sezone biće Amerikanac Rajan Herison koji je pobedio Santjaga Hiralda iz Kolumbije sa 2:6, 6:4, 7:5, 6:4.
Jelena Janković je savladala Šveđanku Johanu Larson sa 6:2, 6:2 i plasirala se u drugo kolo.
Do plasmana u drugu rundu prvog Gren slem turnira sezone Janković je došla posle samo 80 minuta. Njena protivnica u narednoj rundi biće Portugalka Marija Žoao Keler koja je pobedila Karin Knap iz Italije sa 3:6, 6:3, 6:3.
Posle Novaka Đokovića i Jelene Janković u drugo kolo plasirala se i Vesna Dolonc pošto je savladala Australijanku Oliviju Rogovsku sa 5:7, 7:5, 8:6.
U pravom trileru, koji je trajao 177 minuta, Dolonc je prvo uspela da anulira prednost protivnice u setovima, a onda u najvažnijim trenucima meča napravi potpuni preokret i od 1:4 stigne do 8:6 i pobede koja ju je odvela u drugo kolo prvog ovogodišnjeg Gren slem turnira.
Protivnik Vesni Dolonc u narednoj rundi biće Francuskinja Marion Bartoli koja je pobedila Anabel Medinu Gariges iz Španije sa 6:2, 6:4.
Zanimljivo je da su se Dolonc i Bartoli sastali i pre dve godine u Melburnu u 2. kolu i tada je uspešnija bila srpska teniserka.
Ana Ivanović bila je poslednji srpski predstavnik prvog dana takmičenja u Melburnu.
Najbolja igračica Srbije lako je izašla na kraj sa Mađaricom Melindom Cink sa 2:0 – 6:2, 6:1 i plasirala se u drugi krug Australijan opena.
Ivanović je odličnim servisima i riternima od početka do kraja meča gospodarila terenom i pokazala da bi u Melburnu mogla daleko da dogura.
Prvi reket Srbije je tokom meča imala samo jedan kiks – na početku prvog seta kada je kod vođstva od 2:0 dopustila Mađarici da uzvrati brejkom i smanji na 2:1.
Posle toga, Ivanović nije omogućila Cinkovoj ni jednu priliku da se vrati u igru i na kraju svojim servisom iskoristila treću meč loptu i širom otvorila vrata drugog kola gde će se sastati sa Jung Jan Čan iz Tajvana.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na Sportski Žurnal...






Povezane vesti

Uspešan start srpskih tenisera u Melburnu

Izvor: Studio B, 14.Jan.2013

Srpski teniseri započeli su Otvoreno prvenstvo Australije u Melburnu sa pet pobeda i jednim porazom...U drugo kolo prošli su: Novak Đoković, Jelena Janković, Vesna Dolonc i Janko Tipsarević i Ana Ivanović, dok je Vitktor Troicki poražen od Radeka Štepaneka. ..Đoković je započeo odbranu titule...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.