AO: Berdih počišćen - Federer sledeći!

Izvor: S media, 25.Jan.2011, 13:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AO: Berdih "počišćen" - Federer sledeći!

Najbolji srpski teniser, Novak Đoković, plasirao se u polufinale Australijan Opena, nakon pobede nad Tomašom Berdihom rezultatom 3:0 (6:1, 7:6 (5), 6:1).

Novak je tako drugi put u karijeri uspeo da se plasira među četiri najbolja u Melburnu, a protivnik u borbi za mestom u finalu biće mu Rodžer Federer.

Prvi set protekao je u apsolutnoj dominaciji srpskog tenisera, koji je Berdihu prepustio svega jedan gem. Pri rezultatu 2:1, Đoković >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << pravi brejk, a nešto kasnije drugi put oduzima servis protivniku i rutinski uspeva da odservira za vođstvo 1:0 u setovima.

AO: Poznate prve polufinalistkinje

Pogledajte Noletov vrući ples sa Australijankom (VIDEO)

Početkom drugog seta Novak propušta dve vezane brejk lopte, da bi uskoro Berdih vodio 4:1, a treći nosilac turnira pokazivao znake potencijalnih problema sa kontaktnim sočivima.

Novak je vratio brejk u sedmom gemu za 4:3, nakon čega nije bilo brejka do završetka 12. gema, pa se ušlo u taj-brejk.

Prvi mini-brejk pravi najbolji srpski teniser i zahvaljujući tome stiže do velikih 5:2, ali potom gubi tri uzastopna poena.

Pri rezultatu 5:5, u dugoj razmeni udaraca, vrh mreže je pomogao Đokoviću, koji odmah zatim, neiznuđenom greškom rivala, koristi prvu set loptu za kapitalnih 2:0 u setovima.

Na prvi brejk u trećem setu čekalo se 20-ak minuta, kada je treći nosilac turnira četvrti put u meču oduzeo servis Berdihu, pa se već tada naslutio kraj nastupa češkog tenisera u Melburnu.

AO: Srpkinja plesom ispratila Šarapovu kući (VIDEO)

Đoković: Pun sam snage! (VIDEO)

Do kraja meča, Novak je napravio još jedan brejk i posle dva sata i 29 minuta priveo duel kraju.

Đoković će u polufinalu igrati protiv drugog igrača na ATP listi - Rodžera Federera, koji je rano jutros deklasirao sunarodnika Stanislasa Vavrinku rezultatom 3:0.

Statistika kaže da je Novak imao više vinera (32:29), manje neiznuđenih grešaka (20:31), bolji procenat uspešnosti prvog servisa (67:53), kao i procentualno veću realizaciju prvog (81:71) i drugog servisa (43:36).

Srpski teniser je realizovao polovinu od 10 brejk šansi, dok je Berdih imao dve prilike i jednu uspeo da materijalizuje.

Ukupan broj osvojenih poena (103:79) takođe pokazuje dominaciju trećeg igrača sveta, koji je plasmanom u polufinale zaradio 420.000 dolara.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   Novak Đoković finale

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

AO: Zvonarjova bolja od Kvitove

Izvor: B92, 26.Jan.2011, 04:00

Ruska teniserka Vera Zvonarjova plasirala se u polufinale Australijan opena, pošto je pobedila Petru Kvitovu iz Češke sa 6:2, 6:4. ..U borbi za treće uzastopno Grend slem finale Zvonarjova će se sastati sa boljom iz okršaja Kim Klajsters i Agnješke Radvanske. ..Kvitova, koja je eliminisala Stosur...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.