Велики шумски пожар надомак Пирота

Izvor: GradskeInfo.rs, 11.Jul.2023, 08:32

Велики шумски пожар надомак Пирота

Надомак Пирота, у атарима села Држина, Петровац и Присјан, данас касно по подне избио је шумски пожар на веома неприступачн терену. Фото: Танјуг/Александар Ћирић Како Танјуг сазнаје, ватрогасци из Пирота увелико се боре са ватреном стихијом чији дим се простире километрима унаоколо.
>> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << /> У најтоплијем делу године у пиротском крају избија на десетине пожара у пољу, упркос апелима и агронома, ватрогасаца и МУП-а да паљење стрњике може имати несагледиве последице. Како је данас саопштила пиротска полиција, од почетка године, на подручју за које је надлежно Одељење за ванредне ситуације у Пироту, евидентирано је укупно 186 пожара, од којих 108 на отвореном, док су у истом периоду претходне године евидентирана укупно 382 пожара, од којих 280 на отвореном.
За непоштовање одредби Закона о заштити од пожара, којом се забрањује ложење ватре у шуми и на удаљености 200 метара од ивице шуме, за физичка лица предвиђене казне од 10.000 до 50.000 динара, док казне за спаљивање остатака стрних усева, биљних остатака и смећа за физичка лица износе 10.000 динара, а за правна од 300.000 до милион динара-наводе из МУП-а.
Na muci se poznaju junaci: Srbija šalje u Grčku 38 vatrogasaca spasilaca Sektora za vanredne situacije (FOTO)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Велики шумски пожар надомак Пирота се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.