Otvoren put ka finalu

Izvor: RTS, 21.Apr.2012, 16:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoren put ka finalu

Trenutno Đoković - Berdih 1:1 (4:6;6:3;4:1). Igra se treći odlučujući set koji vodi u finale.Nole startovao brejkom. Deseti duel Novaka Đokovića i Tomaša Berdiha odlučiće ko će ući u finale Mastersa u Monte Karlu.Promene rezultata možete pratiti uživo na našem portalu.

Đoković sigurnom igrom ulazi u meč dobijajući svoja tri servisa gotovo bez izgubljenog poena dok se Berdih borio da sačuva svoje servise. U trećem ne uspeva i Nole osvaja brejk za 4:2, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ali Đoković iznenadno gubi servise za 4:3. Berdih uspeva da načini novi brejk i na 4:5 servira za vođstvo u prvom setu. Nole dolazi u brejk šansu ali ne koristi prvu brejk loptu.

U drugi set Novak ulazi krizom u kojoj uspeva da na svoj servis spase dve brejk lopte i dobije svoj servis 1:0 a onda Berdihu oduzima servis za 2:0. Uz dve servis greške Nole pomaže Berdihu da dođe u šansu za vraćanje brejka, ali ipak sjajnim servisima uspeva da dođe do 3:0. U nastavku sigurnom igrom set privodi kraju u svoju korist i sa 6:3 stiže do izjednačenja i trećeg seta koji odlučuje finalistu.

Nole uspeva da treći set počne brejkom posle jednog od najdužih poena kojim je realizovao prvu šansu da protivniku oduzme servis 1:0.

Meč je odigran u otežanim uslovima zbog jakog vetra koji je uticao na kretanje loptice i u nekoliko navrata direktno uticao na osvajanje poena a time i na na koncentraciju tenisera. No ni to nije omelo našeg tenisera. Đoković uspeva da osvoji i novi brejk i sa 3:o otvara put ka finalu posle skoro dva ipo sata igre.

Berdih se u polufinale plasirao posle sjajne partije protiv Endija Mareja, pošto je prosto razneo Škota u svim elementima igre, osim, naravno, taj-brejka u prvom setu.

Đoković je, pak, proživeo nekoliko teških dana u Monte Karlu, jer mu je uoči meča da Dolgopolovim umro deda, što je, naravno, dramatično uticalo na njegovu igru u tom meču, ali i u petak protiv Robina Hasa.

Prvi reket sveta je uspeo da, na trenutak, isključi emocije i dobije ova dva meča.

U drugom polufinalu sastaju se Rafael Nadal i Žil Simon.

Đoković - Berdih 1:1 ( 4:6 ; 6:3 ; 4:1)
Pogledaj vesti o: Novak Đoković finale,   Novak Đoković

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.