Novak i Miomir bez sreće, Siner i Sonego odveli Italiju u finale

Izvor: B92, 25.Nov.2023, 21:08

Novak i Miomir bez sreće, Siner i Sonego odveli Italiju u finale

Italija je drugi finalista Dejvis kupa.

U meču odluke u dublu, Janik Siner i Lorenco Sonego bili su bolji od Novaka Đokovića i Miomira Kecmanovića, slavili su sa 6:3, 6:4.

Tako su Italijani ukupnim rezultatom 2-1 izborili vizu za nedeljno finale u kojem ih očekuje tim Australije. Teško je sada reći šta je bilo pametno, a šta ne, ali Italijani su iskoristili momemntum posle pobede Janika Sinera >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nad Novakom Đokovićem.

Oba igrača su posle tek nešto više od pola sata pauze određeni da igraju i taj odlučujući meč dubla, s tim što su im partneri bili Sonego i Kecmanović.

Bilo je jasno da će nijanse odlučivati i tako je i bilo.

Posle pet gemova bez brejka, Italijani su prvi povukli, iskoristili prvu brejk loptu u šestom gemu i stigli do 4:2.

Ispostavilo se da im je to bilo dovoljno, jer su držali tu prednost do samog kraja seta koji su dobili sa 6:3 posle 37 minuta igre.

I to je bila već velika injekcija adrenalina za njih, a na Novaku i Miomiru strašno težak zadatak da načine preokret. Uvukla se neka nervoza, a Italijanu su nastavili tamo gde su stali na kraju prvog seta.

U trećem gemu, pritisli su Kecmanovića, iskoristili su drugu brejk loptu pošto Novak nije uspeo da vrati volej u polje protivnika i stigli do 2:1.

Međutim, na isti način je i naš tim pritisnuo Sonega u narednom gemu, naterao ga na dve greške na 30:30 i eksrpesno je vraćen brejk, 2:2.

Na 3:2 videli smo maratonski gem u kojem je srpski dubl imao 0:40, tri brejk lopte, ali uz malo sreće, Italijani su izdržali i stigli do 3:3.

Usledio je novi uzbudljviv gem, a Italijani su bili uporni, i uz novu pomoć mreže uspeli su da iskoriste drugu brejk loptu za 4:3.

I tu se nekako prelomilo, uspeli su da dobiju naredni gem za 5:3.

Novak i Miomir su uspeli da dobiju gem i smanje na 5:4, ali već je bilo kasno, Italijani nisu ispustili brejk prednosti i tako su stigli do meča za "salataru".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković finale,   Dejvis kup,   Novak Đoković

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VEČE ZA ZABORAV U MALAGI: Ništa od salatare, Siner i Italijani u finalu Dejvis kupa!

Izvor: HotSport.rs, 25.Nov.2023

U finalu Italija će se sastati sa reprezentacijom Australije. Teniska reprezentacija Srbije nakon tri meča i drame nije uspela da se plasira u finale Dejvis kupa! U odlučujućem trećem meču dubl tandem Novak Đoković – Miomir Kecmanović poražen je od italijanskog para Janik Siner – Lorenco...

Nastavak na HotSport.rs...

ĐOKOVIĆ ISPUSTIO POBEDU, PA IZGUBIO I U DUBLU: Srbija posle velike drame ostala bez finala

Izvor: Pančevac-online.com, 25.Nov.2023

Nadali smo se finalu Dejvis kupa posle 12 godina, sanjali smo titulu, a stali smo korak pre te borbe. Teniska reprezentacija Italije je pobedila Srbiju ukupnim rezultatom 2:1, a odluka o timu koji će se boriti za „salataru“ pala je u dublu, u kom su Janik Siner i Lorenco Sonego pobedili Novaka Đokovića...

Nastavak na Pančevac-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.