Medvedev u šestom uzastopnom finalu, Novakov i Rodžerov rekord daleko

Izvor: RTS, 12.Okt.2019, 18:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Medvedev u šestom uzastopnom finalu, Novakov i Rodžerov rekord daleko

Danil Medvedev plasirao se u finale Mastersa u Šangaju, što je njegov šesti uzastopni plasman u borbu za finale na ATP turnirima. Rekord drže Novak Đoković i Rodžer Federer, koji su čak 17 puta uzastopno igrali finale na turu.
Pobedom nad Stefanosom Cicipasom, Danil Medvedev postao je tek peti aktivni igrač koji >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je uspeo da se plasira u šest uzastopnih ATP finala.

Ipak, rekord koji zajedničkim snagama drže Novak Đoković i Rodžer Federer je još daleko – Rus bi morao u 11 narednih turnira da se dokopa borbe za trofej kako bi s pridružio legendama belog porta.
"Omi imaju 17 uzastopnih? Vau, to je baš daleko. Stvarno mislim da je to nemoguće, ali to su dva momka uspela da urade. Nemam reči da to opišem", rekao je Medvedev za sajt ATP-a.
Osim titula u Sinsinatiju i Sankt Peterburgu, Medvedev je igrao finala u Vašingtonu, Montrealu i Ju-Es openu, dok će se u nedelju boriti za trofej u Šangaju protiv Zvereva.
"Činjenica da sam vezao šest finala, uključujući i jedno na grend slemu, je nešto o čemu nikada nisam sanjao, da budem iskren. Ali, želim da nastavim momentum i da napravim sedam ili osam. O 17 ću razmišljati kasnije", rekao je mladi Rus.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković finale

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.