Medvedev eliminisao Alkarasa i zakazao finale sa Đokovićem!

Izvor: B92, 09.Sep.2023, 04:46

Medvedev eliminisao Alkarasa i zakazao finale sa Đokovićem!

Ruski teniser Danil Medvedev eliminisao je Karlosa Alkarasa u polufinalu US opena i u meču za trofej igraće protiv Novaka Đokovića.

Šampion iz 2021. godine je slavio rezultatom 7:6 (3), 6:1, 3:6, 6:3, posle gotovo tri i po časa spektakularnog tenisa.

Alkaras je bio favorit u ovom duelu, zbog pozicije na ATP listi, činjenice da je aktuelni šampion Njujorka, ali i zbog toga što je ove sezone u dva navrata, na Vimbldonu i Indijan Velsu, počistio ruskog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << igrača.

Prvi set je bio relativno miran, Medvedevu je servis visio o koncu u četvrtom gemu, ali to je bilo sve.

Moralo je da se ide u taj-brejk, a rezultat je u jednom momentu glasio 3:3. Od tog trenutka, Medvedev je vezao četiri poena i poveo na ovom susretu.

Osvajanje početnog perioda podiglo je dodatno elan Danilu, video je da može, da bi u drugom, bukvalno pregazio španskog tenisera, dopustivši mu samo jedan gem.

Trudio se Medvedev na ovom meču da se što više pita, da bude agresivan i napadački orijentisan. Rizikovao je dosta, pa stoga podatak da je imao devet asova i 10 duplih grešaka ne treba da čudi.

Ipak, bilo je nerealno očekivati da će se Karlitos posle gubitka prva dva seta tek tako predati. Napravio je prvi brejk na meču početkom trećeg seta, sačuvao ga i potom smanjio rezultat u setovima.

Ključne šanse momak iz Mursije propustio je u trećem gemu četvrtog seta, dve brejk lopte je imao na servis rivala, ali ih nije iskoristio.

Kazna je stigla u maratonskom šestom gemu, kada je Danil napravio brejk i primakao se trijumfu.

Alkaras je u gemu u kojem je Medvedev servirao za meč imao dve šanse za ribrejk, koje nije iskoristio.

Medvedev se mučio da zatvori susret, ali je iskoristio četvrtu meč loptu i zako zakazao finale sa Novakom, koje je na programu u nedelju od 22.00 časa.

Podsetimo, Đoković protiv Medvedeva vodi sa 9-5 u pobedama, ali još uvek pamti poraz u finalu US opena 2021, kada ga je Rus sprečio da osvoji kalendarski Slem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković finale,   Novak Đoković

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.