MASTERS SINSINATI: Novak je čovek od čelika, titula je njegova posle preokreta

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Avg.2020, 18:38

MASTERS SINSINATI: Novak je čovek od čelika, titula je njegova posle preokreta

Drugi trofej za Đokovića.

Novak Đoković uspeo je, kada je izgledalo nemoguće, da osvoji Masters u Sinsinatiju pošto je savladao posle tri seta i preokreta Miloša Raonića iz Kanade sa 2:1 (1:6, 6:3, 6:4). Ovo je druga titula Đokovića u Sinsinatiju, a ukupno 35. osvojeni Masters čime se izjednačio sa Rafaelom Nadalom, a ujedno je i prvi teniser koj je svaki turnir iz Masters serije osvojio makar po dva puta.

U prvom setu je vrlo brzo bilo vidljivo da >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Novak još vuče posledie maratonskog meča iz polufinala, što je Raonić iskoristio i sa dva brejka za pola ta osvojio prvi set. Tek u drugom setu kao da je Novak uspeo da pronađe snagu i odigra, još uvek daleko od svog nivoa, ali dovoljno da bude problem Raoniću. Osvajao je gemove na svoj servis i pritiskao Kanađanina koji je poklekao u šestom gemu, pa je Đoković uspeo da dođe do izjendačenja. Međutim, početkom trećeg seta je Novaku stao servis što Ronić koristi i brejkom dolazi do 2:0, ali je najbolji teniser sveta tada ubacio u veću brzinu i sa dva uzastopna brejka osvojio četiri gema za vođstvo 4:2. Raonić je uspeo da prekine tu seriju, ali je vrlo broz postalo jasno ko će biti pobednik duela, posebno kada je Raonić propustio brejk šansu u poslednjem, 10. gemu, odlučujućeg seta.

THE GOLDEN GOLDEN MASTER 🏅🏅@DjokerNole is the #CInCyTENNIS champion & the first man to win every Masters 1000 title TWICE 🤯 pic.twitter.com/35Jmk2L1DQ

— Tennis TV (@TennisTV) August 29, 2020

Novak Đoković i Miloš Raonić od 19 časova igraju finale Mastersa u Sinsinatiju koji se ove godine, zbog pandeije korona virusa, igra u Njujorku gde će već u ponedeljak početi US Open. Najbolji srpski teniser je protiv Kanađaninca crnogorskih korena do sada odigrao 10 mečeva i ima maksimalan učinak, a jedan od tih mečeva je igran baš u Sinsinatiju pre dve godine i Novak je pobedio u tri seta.

Do finala je na lakpi način stigao Raonić pošto je u polufinalu savladao Stefanosa Cicipasa za nešto više od sat i p vremena, dok je Đoković imao mnogo problema protiv Roberta Bautiste-Aguta pošto mu je trebalo tačno tri sata da dođe do trijumfa u meču tokom kojeg su ga ponovo mučili bolovi u vratu, ali i problemi sa stomakom. Ovo finale je prilika Đokoviću da osvoji drugu titulu u Sinsinatiju, dok će Raoniću ovo biti četvrto finale na turnirima iz Masters serije i sva tri puta je poražen, jednom od Rafaela Nadala i dva puta od Novaka Đokovića.

III SET

II SET

I SET

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Jovana Đorđević, supruga Filipa Đorđevića
Pogledaj vesti o: Novak Đoković finale

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.