SRBIJO RADUJ SE: Novak Đoković je OSVOJIO Rolan Garos i ispisao novu stranu teniske istorije

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Jun.2021, 15:15

SRBIJO RADUJ SE: Novak Đoković je OSVOJIO Rolan Garos i ispisao novu stranu teniske istorije

Uzbudljiv meč.

Najbolji svetski teniser Novak Đoković je osvojio Rolana Garos. Srbin je u finalnom meču u Parizu slavio sa 3:2 (6:7, 3:6, 6:3, 6:2, 6:4) protiv Grka Stefanosa Cicipasa. Tako je Đoković postao prvi igrač u istoriji tenisa koji ima po barem dva trofeja na svakom od Gren slemova, naravno u singlu.

Na putu do finala, pred Novakom su padali redom: Tenis Sandgren (SAD), Pablo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Kuevas (Urugvaj), Litvanac Rikardas Berankis (sve po 3:0), Lorenco Museti iz Italije (3:2), njegov zemljak Mateo Beretini (3:1) i u polufinalu Rafael Nadal istim rezultatom.

Ovo je 19. Gren slem titula Novaka Đokovića, dok njegovi najveći rivali Rodžer Federer i Rafael Nadal imaju po jedan trofej više.

Prvi set je imao zanimljiv tok. Novak je prva tri servis gema osvojio bez izgubljenog poena, dok je u prvom propustio brejk loptu. Stefanos je imao set loptu pri rezultatu 5:4, ali Novak se vratiož i poveo sa 6:5 i imao je servis. Tada je opet poklekao na gem do osvajanja seta i ušlo se u taj-brejk. Grk je poveo sa 4:0, ali Novak je okrenuo na 6:5. Cicipas se na volšeban način izvukao na set loptu i do kraja je osvojio još dva poena i došao do prvog seta.

Holanđani su došli na EURO kao favoriti iz senke, a prvi rival su im Ukrajinci, večeras od 21.00 u Amsterdamu. Ukrajina je reprezentacija koja može da napravi iznenađenje, a kvota na Holandiju je 1,75, na Ukrajinu 5,10, a na iks 3,50. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Holandija - Ukrajina.

Neverovatno loša igra Đokovića je viđena u drugom setu. Kao da je bio potpuno indisponiran posle izgubljenog taj-brejka. Jednostavno nije bilo Novaka na terenu. Nije se videla želja ni volja, tako da je samo bilo pitanje sa koliko razlike će Cicipas slaviti.

Konačno je u trećem setu Novak zaigrao kako zna i ume i to se odmah videlo i po rezultatu. Srbin je dobio sa 6:3 set koji će biti zapamćen po tome da sudijske greške u korist Cicicpasa, Grk nije hteo da džentlmenski prizna da su linijske sudije loše odsudile. Po završetku seta odlučio je da zatraži medicinski tajm-aut iako je svima bilo jasno da nije u problemu.

Naravno to je samo dalo dodatnu motivaciju, jer je Cicipas potvrdio da ne zna šta da radi i da je u bokserski rečeno "nokdaunu".

Novak je apsolutno vladao terenom u četvrtom setu. Poveo je sa 4:0 i rutinski je slavio sa 6:2. Ipak, pred sam kraj Cicipas se vratio u igru, poboljašo je udarce i ušlo se u odlučujući set.

Nije Srbin iskoristio brejk loptu u prvom, ali jeste u trećem gemu petog seta. Sačuvao je to do kraja i slavio sa 6:4 i ispisao je novu stranicu teniske istorije. Ostaje još samo da stigne Rafu i Rodžera koji imaju jednu Gren slem titulu više od njega.

TOK MEČA

Fuel 🆙

Final set incoming 👀#RolandGarros pic.twitter.com/dGqpLNSJ18

— Roland-Garros (@rolandgarros) June 13, 2021

V SET

Digging Deep 🥊

Djokovic continues to make the monumental comeback, holding the 4-0 edge in the fourth.#RolandGarros pic.twitter.com/bsqgQB6MdP

— Roland-Garros (@rolandgarros) June 13, 2021

VIDEO JE CICIPAS DA GUBI MEČ I SADA JE ZATRAŽIO MEDICINSKI TAJM-AUT

IV SET

🇷🇸 Idemo 🇷🇸

Djokovic keeps his title hopes alive, rebounding to close out the third set 6-3.#RolandGarros pic.twitter.com/7tg0gV1yGw

— Roland-Garros (@rolandgarros) June 13, 2021

III SET

Stefanos #Tsitsipas leads Novak #Djokovic 7-6 (8-6) 6-2 to close in on his maiden #FrenchOpen men's singles title.

Follow our LIVE BLOG for game-by-game updates...

📱💻🎾🇷🇸🇬🇷🇫🇷🏆✍️👇https://t.co/J7ZCpN3Ym4#RG21 | #RolandGarros pic.twitter.com/VWIir1LlzJ

— Sky Sports Tennis (@SkySportsTennis) June 13, 2021

II SET

Tsitsipas takes the 1st set after being a break down. Djokovic has now has a less than 50% win rate in tie break in 2021. Will Djokovic equalise ? #RolandGarros #Djokovic #Tsitsipas

— Nilay Singh (@nilaykbye) June 13, 2021

Nole rischia di farsi male! 😲😲😲#EurosportTENNIS | #RolandGarros | #Djokovic | #Tsitsipas pic.twitter.com/5OPehwOFLS

— Eurosport IT (@Eurosport_IT) June 13, 2021

I SET

Game. On. 🤜🤛

It's Djokovic v. Tsitsipas for the @rolandgarros title! 🏆 pic.twitter.com/ejkEqKhtN5

— ATP Tour (@atptour) June 11, 2021

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Ana Semenovič bivša ruska klizačica.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković finale

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.