Zbog novog virusa kontrola putnika iz Kine u SAD

Izvor: Beta, 17.Jan.2020, 23:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zbog novog virusa kontrola putnika iz Kine u SAD

Američki Centar za kontrolu i prevenciju bolesti saopštio je večeras da će pregledati putnike koji avionom stižu iz centralne Kine gde se pojavio novi virus od kojeg su dve osobe umrle i nekoliko desetina inficirano.Centar je naveo da će putnicima meriti temperaturu i pitati da li imaju simptome bolesti. Lekarska kontrola će se sprovoditi na tri aerodroma - u Njujorku (JFK), San Francisku i Los Andjelesu. Na te aerodrome sleće najviše aviona iz Vuhana u centralnoj Kini gde se pojavila bolest, slična upali pluća.Procenjuje se da će narednih nedelja biti pregledano oko 5.000 putnika na ta tri aerodroma.U Vuhanu je do sada kod 41 osobe postavljena dijagnoza novog koronavirusa koji pripada istoj grupi kao SARS (teški akutni respiratorni sindrom) i MERS (bliskoistočni respiratorni sindrom).U epidemiji SARS-a 2003. godine u Kini i drugim azijskim zemljama umrlo je nekoliko stotina ljudi.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

PANIKA U SAD ZBOG NOVOG VIRUSA IZ KINE: Na aerodromima će putnicima meriti temperaturu i ispitivati ih

Izvor: Kurir, 17.Jan.2020

Američki Centar za kontrolu i prevenciju bolesti saopštio je da će pregledati putnike koji avionom stižu iz centralne Kine gde se pojavio novi virus od kojeg su dve osobe umrle i nekoliko desetina inficirano.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.