Ultramaraton Janka Tipsarevića u Njujorku

Izvor: Mondo, 29.Avg.2017, 08:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ultramaraton" Janka Tipsarevića u Njujorku

Srpski teniser u svom stilu - gubio 0:2, ali je posle četiri sata i 15 minuta igre napravio preokret i izborio plasman u drugo kolo US Opena

Teško, teže, Janko Tipsarević!

Tako se u najkraćem može opisati početak takmičenja srpskog tenisera na ovogodišnjem US Openu. Janko je još jednom odigrao maratonski meč i rešio ga u svoju korist.

Gubio je od Tanasija Kokinakisa rezultatom 0:2 >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << u setovima, ali je uspeo posle žestoke bitke, da napravi preokret i plasira se u drugu rundu poslednjeg grend slema sezone.

TIPSAREVIĆ - KOKINAKIS 6:7 (5:7), 3:6, 6:1, 7:6 (7:2), 6:3

Stunning comeback from @TipsarevicJanko as he closes out Kokkinakis 6-7, 3-6, 6-1, 7-6, 6-3. This victory looked extra special...#USOpenpic.twitter.com/bElkRgzJsT

— US Open Tennis (@usopen) August 29, 2017

Australijanac, koji zauzima 222. mesto na ATP listi, bio je "tvrd orah" i Tipsarević je to vrlo brzo shvatio, uprkos tome što je 155 mesta slabije plasiran na ATP listi.

Kokinakis je prvi set rešio u svoju korist u taj brejku (7:5), u drugom je posle izgubljenog servisa (1:2) uspeo brzo da vrati sa kamatom (5:3) i stigne do vođstva od ubedljivog 2:0.

Ali, onda je na scenu stupio Tipsarević. Treći set ekspresno je rešio u svoju korist, za 29 minuta igre, a u četvrtom je vodio najtežu bitku. Iako je prvi stigao do prednosti (4:3), u narednom gemu ju je odmah izgubio, pa je set odlučen u novom taj-brejku. Za razliku od prvog Janko je odmah "nagario". Poveo je 4:0, što se ispostavilo kao prevelika razlika za rivala.

Tipsarevic (Eurosport) pic.twitter.com/Mqmcvx7Hne

— doublefault28 (@doublefault28) August 28, 2017

Izjednačenje u setovima dalo je snagu srpskom asu da odlučujućem, petom setu, krene žestoko od starta.

To je rezultiralo ranim brejkom (3:1), ali je bez obzira na tu prednost, Tipsarević morao i dalje da se bori kao lav, jer uporni Kokinakis nije odustajao.

U sedmom gemu Tipsa je spasao tri brejk lopte (5:2), potom je na servis rivala propustio tri prilike da završi meč, ali je onda okončao kompletan posao, iskoristivši ukupno petu meč loptu.

U drugoj rundi takmičenja igraće sa Dijegom Švarcmanom iz Argentine, koji je 29. igrač sveta, a sa kojim Tipsarević nikada ranije nije odmeravao snage.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.