Kralj preokreta: Tipsarević posle 0:2 slomio Australijanca

Izvor: Vesti-online.com, 29.Avg.2017, 08:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kralj preokreta: Tipsarević posle 0:2 slomio Australijanca

Srpski teniser Janko Tipsarević plasirao se u drugo kolo US opena pobedom protiv Tanasija Kokinakisa na startu turnira.

Janko Tipsarević, u svom stilu - nakon pet setova, nakon zaostatka od 2:0 i nešto više od četiri sata igre slavio je protiv Australijanca Tanasija Kokinakisa (6:7, 3:6, 6:1, 7:6, 6:3).

Nije počelo dobro za Tipsarevića, nakon razmene brejkova na startu, prvi set je dobio Kokinakis u taj brejku sa jednim mini brejkom više.

Drugi >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << set je izgledao malo drugačije. Srpski igrač je prvi stigao do brejka, poveo sa 3:1, ali je Kokinakis tada vezao pet osvojenih gemova i poveo sa 2:0 u setovima.

Vratio se Janko u trećem setu koji je dobio uz dva brejak i samo jedan izgubljen gem, ali to je bilo samo zagrevanje za četvrti set u kome je Kokinakis mogao sve da završi, ali mu Janko nije dao šansu i odveo je meč u odlučujući peti set.

U odlučujućem setu, Janko je prvi uspeo da iskoristi brejk priliku, petu samo u ovom setu, a prethodno je sam spasao dve, i da povede sa 4:1.

Kokinakis je u petom setu imao ukupno šest brejk prilika a nije iskoristo niti jednu i Tipsarević je nakon velike borbe poveo sa 5:2, što je na kraju bilo dovoljno da se ostvari velika pobeda.

Tipsarević je šeti put u karijeri nakon što je gubio 2:0 u setovima uspeo da napravi preokret i zabeleži pobedu.

U drugom kolu Janku će rival biti Dijego Švarcman. Dvojica igrača do sada se nisu sastajala u zvaničnim mečevima.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.