Tipsarević posle maratona bolji od Kokinakisa

Izvor: RTS, 29.Avg.2017, 02:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tipsarević posle maratona bolji od Kokinakisa

Janko Tipsarević je uspeo da se plasira u drugo kolo Otvorenog prvenstva Amerike. Nadigrao je, posle preokreta, Australijanca Tanisa Kokinakisa sa 3:2 po setovima 6:7, 3:6, 6:1, 7:6, 6:3. Meč je trajao četiri sata i 15 minuta igre.
Tipsarević je neočekivano imao velikih problema sa 222. igračem na ATP listi. Janko je posle velike borbe u pet setova uspeo da savlada protivnika. Naš teniser je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << izgubio prva dva seta, ipak, vratio se u meč napravio preokret i zasluženo se plasira u drugo kolo.

Na startu meča Tipsarević je izgubio servis. To ga nije pokolebalo nastavio je sa svojom igrom i u četvrtom gemu uspeo da oduzme servis protivniku i izjednači na 2:2. Potom su oba tenisera uspevala da zadrže svoj servis. U dvanaestom gemu naš teniser uspeva da osvoji set loptu na servis protivnika, međutim Australijanac se odbranio i odveo set u taj-brejk.
U taj brejku Janko prvi dolazi do mini-brejka prednosti. Ipak, protivnik uspeva da se izvuče, preokrene rezultat i dobije set sa 7:6, odnosno 7:5 u taj-brejku.
U drugom setu Tipsarević je prvi došao do brejka prednosti i vođstva od 3:1. Kokinakis uzvraća i izjednačuje na 3.3. Zatim Australijanac uz još jedan brejk vezuje tri gema i dobija drugi set sa 6:3.
Treći set doneo je mnogo bolju igru našeg tenisera. Janko u drugom gemu oduzima servis protivnika i ekspresno stiže do prednosti od 3:0. Uz još jedan brejk naš teniser dolazi do prednosti od 5:1. Potom rutinski rešava set u svoju korist - 6:1.
Sredinom četvrtog seta teniseri su razmenili brejkove, prvo je Janko došao do prednosti, da bi Australijanac izjednačio na 4:4. Potom su oba tenisera bila sigurna na svoje servise, pa je set rešen u taj-brejku.
Na samom startu naš teniser dolazi do prednosti. Potom je bio siguran na svoj servis i poveo sa 3:0. Janko potom stiže do dva mini brejka prednosti, a zatim i do šest vezanih set lopti. Koristi drugu na ervis protivnika za 7:2 u taj-brejku i izjednačenje u setovima 2:2.
Usledio je peti odlučujući set. Tipsarević prvi stiže do brejka prednosti vođstva od 4:1. Nastavljena je bespoštedna borba za svaki poen, međutim naš teniser uspeva da sačuva prednost - 5:2 i stigne na korak od trijumfa.
U narednom gemu na servis protivnika Janko osvaja dve vezane gem set meč lopte, propušta ih, izjednačenje. Potom dolazi i do treće meč lopte, Kokinakis se brani, novo izjednačenje. Protivnik uspeva da osvoji gem i smanji na 5:3.
Potom je naš teniser servirao za meč. Ekspresno dolazi do nove tri vezane meč lopte, ovog puta na svoj servis. Koristi drugu za 6:3 u odlučujućem setu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tipsarević u svom stilu: Od 0:2 do pobede

Izvor: N1 televizija, 29.Avg.2017

Srpski teniser Janko Tipsarević plasirao se u drugo kolo US opena pobedom protiv Tanasija Kokinakisa na startu turnira...Janko Tipsarević, u svom stilu - nakon pet setova, nakon zaostatka od 2:0 i nešto više od četiri sata igre slavio je protiv Australijanca Tanasija Kokinakisa (6:7, 3:6, 6:1, 7:6,...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.