Tadić i Tači bez susreta u Njujorku

Izvor: B92, 19.Sep.2011, 11:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić i Tači bez susreta u Njujorku

Priština -- Prištinska štampa najavila mogući sastanak predsednika Srbije Borisa Tadića i premijera Kosova Hašima Tačija u Njujorku. Tadićev kabinet demantuje.

Na marginama skupštine UN u Njujorku, moguć susret kosovskog premijera Hašima Tačija i predsednika >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Srbije Borisa Tadića, prenosi prištinski dnevnik "Zeri".

Kabinet predsednika Srbije Borisa Tadića oštro je negirao pisanje prištinskog dnevnika da je na marginama generalne skupštine Ujedinjenih nacija u Njujorku moguć susret Tadića i kosovskog premijera Hašima Tačija.

"Niti je bilo planirano, niti je moguće, niti će biti sastanka predsednika Tadića sa Tačijem", rečeno je agenciji Beta u kabinetu predsednka Srbije.

Istaknuto je da je prava adresa za rešavanje situacije na severu Kosova dijalog Beograda i Prištine pod pokroviteljstvom Evropske unije.

"Tačijeva poseta Nujorku može pomoći postizanju sporazuma o uklanjanju barikada sa puteva na severu Kosova. Ovaj sporazum moguće je postići nakon susreta sa Tadićem i uz prisustvo visokih predstavnika Evropske unije i SAD," piše "Zeri", pozivajući se na diplomatske izvore u Prištini. List prenosi poruku jednog od diplomata da barikade treba ukloniti, ali da prvo treba obezbediti miran ambijent.

"Da bi imali miran ambijent za uklanjanje barikada bez posledica, treba da postoji sporazum između strana. Taj sporazum ima šanse da bude postignut u Njujorku", piše "Zeri".

Prema pisanju lista, postizanje tog sporazuma je osnovni razlog zbog kog je Tači otputovao u Njujork i napustio Kosovo u vreme velikih tenzija na severu Kosova.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Moguć susret Tačija i Tadića u Njujorku

Izvor: S media, 19.Sep.2011

Moguć susret kosovskog premijera Hašima Tačija i predsednika Srbije Borisa Tadića u Njujorku. Tačijeva poseta Nujorku može pomoći postizanju sporazuma o uklanjanju barikada sa puteva na severu Kosova, piše prištinski dnevnik "Zeri". ..Na marginama generalne skupštine Ujedinjenih nacija u Njujorku,...

Nastavak na S media...

Prištinski "Zeri": Tadić i Tači se sreću u Njujorku?

Izvor: TvojPortal.com, 19.Sep.2011

/bizlife.rs/ Na marginama skupštine UN u Njujorku, moguć susret kosovskog premijera Hašima Tačija i predsednika Srbije Borisa Tadića, prenosi prištinski dnevnik "Zeri".. . . "Tačijeva poseta Nujorku može pomoći postizanju sporazuma o uklanjanju barikada sa puteva na severu Kosova. Ovaj sporazum...

Nastavak na TvojPortal.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.