Đurić posetio biskupa Eparhije istočnoameričke

Izvor: B92, 16.Jan.2021, 00:57

Đurić posetio biskupa Eparhije istočnoameričke

Ambasador Srbije u SAD Marko Ðurić zvanično je posetio biskupa Eparhije istočnoameričke Irineja u episkopskoj rezidenciji nadomak Njujorka.

Tom prilikom ambasador i biskup su razmenili ideje o saradnji između srpskog diplomatskog predstavništva i srpskih pravoslavnih eparhija u SAD i poklone u ime uzajamnog poštovanja i buducće saradnje, objavljeno je na sajtu SPC Eparhije istočnoameričke.

Ove godine, koja predstavlja važnu prekretnicu i za SAD i za >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Srbiju, izdvajaju se dve značajne godišnjice, navodi se na sajtu SPC Eparhije istočnoameričke.

“Značajno je da slavimo 140. godišnjicu uspostavljanja diplomatskih odnosa između naše dve zemlje - 1881. godine, naše dve zemlje su razmenjivale izaslanike, trgovale robom i potpisivale značajne međunarodne ugovore, od kojih je jedan broj i danas na snazi”, navodi se u saopštenju SPC.

Iz Eparhije istočnoameričke dodaju da se “ponose činjenicom da su tokom oba svetska rata odnosi Srbije i Sjedinjenih Država ostali nepokolebljivi i da su se kao saveznici borili za slobodu i zajedničke vrednosti”.

Mnogi slobodoljubivi Srbi stvorili su svoj dom u Sjedinjenim Američkim Državama i ti, kako piše SPC, “američki Srbi su pozitivno uticali i obogatili istoriju svoje nove Domovine, dok su u srcu nosili Otadžbinu”.

Dugi važan jubilej ove godine je stogodišnjica osnivanja prve srpske pravoslavne eparhije u SAD i Kanadi, navode iz Eparhije istočnoameričke.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Đurić posetio episkopa Eparhije istočnoameričke

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Jan.2021

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić zvanično je posetio episkopa Eparhije istočnoameričke Irineja u episkopskoj rezidenciji nadomak Njujorka...Tom prilikom, ambasador i episkop su razmenili ideje o saradnji između srpskog diplomatskog predstavništva i srpskih pravoslavnih eparhija u SAD i poklone...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.