Radnički konačno slavio u Nišu, Gaćinović srećan nakon pobede

Izvor: JužneVesti.com, 07.Mar.2021, 21:20

Radnički konačno slavio u Nišu, Gaćinović srećan nakon pobede

Posle dva uzastopna poraza, fudbaleri Radničkog savladali su u okviru 26. kola na Čairu ekipu TSC-a rezultatom 2:0 (1:0). Strelci za ekipu iz Niša bili su Marković u prvom, odnosno Gavrić u drugom poluvremenu.

Prvu pobedu na domaćem terenu ostvarili su igrači koje sa klupe predvodi Vladimir Gaćinović, nakon što su još jednom ove sezone savladali ekipu iz Bačke Topole. Krenuli su igrači iz Niša od samog početka utakmice da pritiskaju gostujuću ekipu, a uspeli su da >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << stvore i par poluprilika koje nisu rezultovale promenom na semaforu.

Ipak, igrao se 25. minut, kada se lopta posle izvedenog kornera vratila u noge Đuričkoviću koji je bolje centrirao i pronašao visokog Markovića, koji je opet bio strelac za Radnički, nakon što je i na prošloj utakmici u Novom Sadu zatresao mrežu rivala. Imali su i goste prlike da izjednače, ali njihovi udarci nisu bili dovoljno precizni, pa se na odmor otišlo sa minimalnom prednošću domaćeg tima.

Uspele su Nišlije na početku drugog dela da dupliraju prednost, pošto je u 52. minutu Gavrić uz malo sreće savladao golmana Filipovića. Pokušavali su igrači TSC-a da posle prekida smanje prednost, ali nisu imali dovoljno koncentracije u samoj završnici. Do kraja utakmice nije bilo većih uzbuđenja, a ekipa Radničkog uspela je da upiše vrlo važnu pobedu i priđe današnjem rivalu na samo jedan bod zaostatka.

Trener niške ekipe Vladimir Gaćinović nakon utakmice izjavio je da je pobeda na ovom meču bila imperativ i da je zadovoljan igrom svojih izabranika.

Ovo je psihološki za nas bila izuzetno teška utakmica. Imali smo imperativ pobede, pogotovo nakon poraza od Proletera. Odlučio sam da na ovom meču promenimo sistem igre, jer smo deficitarni na pojedinim pozicijama i ispostavilo se da je to bila dobitna kombincija. Bili smo agresivniji u napadu, a ključ je bila borba na sredini terena koju smo danas dobili. Nametnuli smo jak ritam i zasluženo osvojili tri boda. Ja preferiram igru u tranziciji i zbog toga sam veoma srećan zbog načina na koji smo postigli drugi gol - rekao je Gaćinović.

I nakon ove pobede, Radnički je ostao na 9. mestu tabele sa 37 bodova, a ispred njih je baš ekipa Mladena Krstajića koja je sakupila 38 poena.

Sledeće nedelje tim sa "Čaira" gostovaće u Beogradu ekipi Čukaričkog.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.