Košarkašica Studenta na spisku reprezentacije za Evropsko prvenstvo i Olimpijske igre

Izvor: JužneVesti.com, 16.Apr.2021, 08:48

Košarkašica Studenta na spisku reprezentacije za Evropsko prvenstvo i Olimpijske igre

Ženska seniorska košarkaška reprezentacija Srbije počinje pripreme za predstojeće leto u kojem je očekuju dva takmičenja – Evropsko prvenstvo i Olimpijske igrame, a na spisku onih koje je pozvala selektorka Marina Maljković našla se i košarkašica niškog Studenta Vladana Vujisić.

Reprezentacija će, kako saopštavaju >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << iz KSS, narednih 15 dana trenirati u Zemunu u dvorani "Vizura sport", potom će 4. maja krenuti na Zlatibor, gde će se do 17. maja priključiti sve igračice koje će konkurisati za nacionalni dres na Evrobasketu i Olimpijskim igrama.

Vladana je bila i deo ženske košarkaške reprezentacije Srbije do 20 godina; foto: Vanja KeserOsim iskusnih Dajane Butulije, Nevene Jovanović i Maje Miljković, na priprema će biti i igračice iz inostranstva - Ivana Raca (Vejk Forist, SAD), Anđela Dugalić (Oregon, SAD), Jovana Nogić (Promete, Španija), Milica Popović (Pečuj, Mađarska), Mina Đorđević (Budućnost, Crna Gora) i Mona Zarić (Pordenone, Italija), kao i košarkašice iz domaćeg šampionata, među kojima je i bek iz niškog Studenta.

Pored 23-godišnje Vladane, tu su iz domaćeg šampionata i Sofija Olić (Partizan), Maša Janković (Crvena zvezda Kombank), Višnja Stefanović (Art basket), Ivana Katanić (Crvena zvezda Kombank), Katarina Zec (Art basket) i Tina Selaković (Radivoj Korać).

Želimo kao i uvek da damo šansu svim igračicama da se kroz kvalitetan rad nametnu i uđu u konkurenciju za velika takmičenja ovog leta, ali i da proverimo na koga sve najozbiljnije možemo da računamo u budućnosti - istakla je selektorka Marina Maljković.

Reprezentacija Srbije od 17. juna nastupa na Evropskom prvenstvu u Valensiji, gde će u grupnoj fazi za protivnike imati timove Italije, Grčke i Crne Gore. Mesec dana kasnije, od 23. jula, naše najbolje košarkašice igraće na Olimpijskim igrama u Tokiju, a protivnici u grupnoj fazi biće im timovi Kanade, Španije i Koreje.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.