Košarkaši Konstantina počeli pripreme i najavili povratak u KLS

Izvor: JužneVesti.com, 18.Avg.2020, 08:44

Košarkaši Konstantina počeli pripreme i najavili povratak u KLS

Drugi put u istoriji kluba trener Konstantina imaće na prvom treningu ima kompletnu ekipu, a uz dosta optimizma i jasan cilj - ulazak u Košarkašku ligu Srbije, ekipa iz Niša počela je pripreme za novu sezonu. Okupljanje i prvi trening bili su u hali "Čair", a u planu su i neke pripremne utakmice.

Jovica Antonić veliko pojačanje za Konstantin; foto: KK Konstantin

Prvi put, uz davnu 2012. godinu kada je tim vodio Boško Đokić, skoro kompletan sastav >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << ekipe Konstantina bio je na prozivci. Plan priprema je trener Marko Cvetković napravio, a zavisiće i od epidemiološke situacije.

U prvoj sedmici ćemo obaviti sva potrebna testiranja, uključujući i test na koronu, treniraćemo dva puta dnevno i verujem da ćemo spremni dočekati sezonu, druge nedelje oktobra. Za sada još nismo definisali sve detalje, ali dogovorili smo već kontrolne utakmice sa Napretkom i to 5. septembra u Aleksincu i 18. septembra u Nišu. Napravljena je selekcija ispred koje je jasan cilj da napadne viši rang. Mislim da je ekipa kompozicijski dobro uklopljena, imamo i naše dugogodišnje igrače i nekolicinu mlađih koji nadolaze i koji tek treba da izvuku maksimum iz sebe. Krećemo na vreme i nadamo se uspešnoj sezoni - rekao je Cvetković.

foto: KK Konstantin

Veliko pojačanje Konstantin je dobio na poziciji sportskog direktora koju je preuzeo Jovica Antonić, doskorašnji saradnik Saše Đorđevića, a sada član stučnog štaba Igora Kokoškava i selektor mlade reprezentacije Srbije.

Napravili smo tim koji ima i kvalitet i iskustvo, a ima i preduslove za dobru hemiju, jer se igrači uglavnom poznaju, a neki su igrali zajedno niz godina. Imamo i nekolicinu dobrih mladih igrača i verujem da smo i kvalitativno i kvantitativno dosta jaki. Imamo odličan stručni štab, obezbedili smo dobre uslove za rad, tako da postoje svi uslovi da uz dobar rad, atmosferu i zrnce sreće jasno i glasno izađemo sa porukom da su nam ambicije da, bez okolišanja i bilo kakve zadrške, ostvarimo plasman u Košarkašku ligu Srbije - rekao je Antonić.

foto: KK Konstantin

Predsednik kluba Zvonko Milošević istako je da je "imperativ prvo mesto u ovoj sezoni".

Mislim da smo i kao klub i kao tim sposobni da to iznesemo. Mislim da ovaj grad mora da ima makar člana KLS, a za dalje ćemo videti. Postoji četvorogodišnji plan razvoja kluba, ali ne želim sada da idem mnogo daleko ni u kakvim najavama i velikim rečima. U svakom slučaju imamo visoke standarde i ciljeve, nadamo se da ćemo imati adekvatnu podršku grada, naročito ako budemo prvi, jer ćemo tada moći da konkurišemo i za neka dodatna sredstva. Sada funkcionišemo u okviru onoga što imamo, a trudimo se svim silama da pronađemo i neke dodatne izvore finansiranja i u tom smislu nadam se da ćemo već ovih dana imati priliku da potpišemo i jedan poslovni ugovor - kaže Milošević.

Na prozivci su bili Vladimir Veličković, Bojan Bogdanović, Milan Surlić, Dimitrije Nikolić, Đorđe Đokić, Marko Popović, Vukašin Đorđević, Aleksa Stevanović, Nemanja Gudžić, Petar Balović, Aleksandar Mladenović, Dušan Vuletić i Dimitrije Stojanović. Tu su bili i juniori Bogdan Stanković i Mihajlo Madić. Prvom treningu nije prisustvovao samo Stefan Ljubenković, uz dozvolu trenera Cvetkovića.

Sezona u Drugoj ligi trebalo bi da počne 10. oktobra.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Košarkaši Pirota počeli pripreme za istorijsku sezonu

Izvor: JužneVesti.com, 18.Avg.2020

Prvi trening u pripremama za istorijsko učešće u Košarkaškoj ligi Srbije košarkaši Pirota odradili su u svojoj hali "Kej". Na prozivci koju je obavio trener Marko Spasić bilo je 11 igrača, uglavnom onih iz prošle sezone, a u planu su neka pojačanja do kraja avgusta.

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.