
Izvor: JužneVesti.com, 25.Apr.2016, 16:37 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Gastronomija u fokusu niškog Sajma turizma
Posetioci 17. Međunarodnog sajma turizma i aktivnog odmora, koji će se održati u niškoj hali “Čair” od 26. do 28. aprila, imaće prilike da pogledaju turističku ponudu, a posebna tema biće gastronomija.
Na ovogodišnjem Sajmu biće, kako najavljuju iz Turističke organizacije Niša, preko 130 izlagača iz Srbije i regiona. Biće samo 8 turističkih agencija i turoperatera koji će predstaviti posebnu sajamsku ponudu za predstojeću letnju sezonu, kao i skoro 60 >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << turističkih organizacija, ali i hotelijera i klubova ekstremnih sportova.
Prvog dana Sajma, nakon svečanog otvaranja u 12 sati posetioci i učesnici će imati priliku da degustiraju najukusnije specijalitete niške kuhinje, dok će se drugog i trećeg dana predstaviti učesnici iz cele Srbije i regiona - najavljuju iz TON-a.
Pored hrane, posetioci će na posebnom štandu moći i da degustiraju najbolja vina niškog kraja.
Drugog dana Sajma, u sredu 27. aprila, biće organizovana 3. Konferencija o avanturističkom turizmu i aktivnom odmoru u prirodi sa temom “Značaj razvoja avanturističkog turizma za lokalnu zajednicu i ekonomiju”.
Osim toga, na Sajmu će biti organizovane prezentacije banja, festivala, turističkih destinacija Srbije i regiona, kao i nagradne igre. Biće održana i izložba suvenira na kojoj će bii 17 učesnika.
Ulaz je slobodan, a radno vreme Sajma biće od 10 do 19 sati u utorak i sredu, a od 10 do 17 sati u četvrtak.
Podsetimo, Sajam je prvobitno trebalo da se održi od 31. marta do 2. aprila, ali da bi 1. aprila Srpska napredna stranka mogla da održi predizbornu konvenciju u niškoj hali "Čair", on je odložen.