Sutra počinje 6. izdanje džez festivala u Nišu

Izvor: Blic, 10.Avg.2011, 03:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sutra počinje 6. izdanje džez festivala u Nišu

Niš je spreman za muzički događaj godine: više od 400 izvođača iz 50 bendova iz zemlje i inostranstva nastupiće na internacionalnom džez festivalu Nišvil koji je se održati od 11. do 14.avgusta u niškoj Tvrđavi.

Zvezde ovogodišnjeg Nišvila su Stenli Džordan, poznatiji kao „čarobnjak na gitari" zbog neobične tehnike sviranja na vratu gitare, magovi dub produkcije Slaj i Robi koji sigurno ulaze >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u najuži krug najpoznatijih rege muzičara posle Boba Marlija, blistavi trubač Tom Harel, „fanki slatkiš" Kendi Dalfer koja je već samostalno nastupala u Nišu, ali će ove godine pratiti oca i njegov bend iz Holandije.

Među „hedlajnerima" je i Mango Džeri bluz bend, jedna od najtiražnijih grupa britanskog pop-rok-bluza koji su svetsku slavu stekli već prvim singlom „In The Summertime”.

Karte

Kompleti karata prodaju se za 3.000 dinara dok studentski kmpleti koštaju 2.500 dinara. Pojedinačne karte se mogu kupiti po ceni od 1.000 dinara odnosno za 800 dinara koliko plaćaju studenti uz indeks.

Ove godine Nišvil će početi dan ranije (10. avgusta), besplatnim programom na takozvanom River stejdžu - na keju kod spomenika Šabanu Bajramoviću, u čiju čast će nastupiti Darko Rundek, „Diksi bend teteven" i „Šaban Bajramović tribjut bend".

Na ovu feštu su pozvani i svi donatori za izgradnju spomenika, među kojima su i Goran Bregović, Ljubiša Samardžić, Goran Paskaljević, Esma Redžepova i drugi. Dobitnik nagrade za životno delo je Miša Blam.

Direktor Nšvila Ivan Blagojević kaže da je interesovanje stranih turista za festival naglo poraslo od kako je Turistička organizacija uvrstila Nišvil u zvaničnu sajamsku ponudu u Londonu.

Nišvilu su pomogli Ministarstvo kulture i Pošte Srbije, a jedan od sponzora je i Naftna industrija Srbije... Dan po okončanju programa u Nišu, Nišvil se na jedan dan seli za Beograd gde će nastupiti deo izvođača.

Povezane vesti: Nišvil i u Surčinu, Novom Sadu i Bijeljini Fil Minton formira hor od 40 pevača Trijumfovao pop pevač Željko Vasić Prva džez liga u Beogradu Međunarodni festival horova od 12. do 19. juna

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.