Zimonjić za RTS: Timska energija ključ pobede

Izvor: RTS, 20.Nov.2019, 22:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zimonjić za RTS: Timska energija ključ pobede

Selektor Nenad Zimonjić izuzetno je zadovoljan ostvarenim prvog dana takmičenja na Dejvis kupu. Timska energija je na visokom nivou. Ostvarena je lagana i maksimalna pobeda nad Japanom, bez izgubljenog seta. To je donelo dodatno samoposuzdanje u našoj reprezentaciji.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Zaista sjajan start reprezentacije. Tri pobede bez izgubljenog seta. Osvojen je i taj dragocen poen u dublu koji daje mnogo samopouzdanja za nastavak takmičenja?

"Svakako. Takmičenje je takvo da nam je organizator sa jedne strane učinio uslugu. Misleći da će Novak ići do same završnice u Londonu, dali su nam prvi meč u sredu, ali sa druge strane ako budemo napredovali moramo da igramo svaki dan bez pauze i to je ono gde je velika uloga odrađena ovom pobedom Janka i Vikotora, kako da rastereti Novaka i Filipa što se tiče singla, s druge strane ostvarili smo maksimalnu pobedu - 3:0, pri tome nisu izgubili nijedan set."
"Imali su odličan dan što se singla tiče, dobili su izuzetno lagano. Očekuje ih već sutradan meč. Tako da je bitno da uđu u njega sveži. Kraj je sezone Novak je zaista igrao puno mečeva i sigurno će faliti energija koja može da se nadomesti sa tom energijom koju imamo u timu i sa ovim što su upravo Janko i Viktor uradili - da su dobili ovaj izuzetno važan dubl, gde se radi o izuzetno dobrom timu koji je osvojio Tokio i juče je malo falilo da dobiju gotovo najbolji dubl poslednjih godina na svetu."
Kad smo već kod tog najboljeg dubla. Pokazali su ranjivost, naravno svi verujemo da neće doći do tog odlučujućeg poena, već da mogu da to reše u singlu naši momci, ali bitno je da se dosta trenirao dubl i da su svi spremni da se napravi kombinacija koja bi najbolje mogla da se suprotstavi protivniku?
"Naravno. Ja sam iz tog razloga iskoristio ovaj period dok smo još bili u Beogradu, sa Jankom i sa Viktorom smo vežbali te neke specifične stvari za dubl. Da poprave što više svoje neke sposobnosti u dublu i da se smanje greške, od tehničkih, taktičkih, pozicionih."
"Ima ih mnogo, ali mislim da su sjajno odradili posao danas. Bilo je bez nekih velikih padova. Jedan drugog su podizali kad je to bilo potrebno, dobrom igrom, dobrom energijom. Ja sam, koliko sam mogao sa strane, pomagao ih, ono što se kaže navodio ih kako i šta treba da rade. To treba odraditi na terenu, nije lako. Ovo je još jedan dokaz da su veliki igrači, jer kada treba tu su, bez obzira da li je to singl ili dubl, da pomognu reprezentaciji, a u ovom slučaju je njihova uloga u dublu", zaključio je Zimonjić.
Pogledaj vesti o: Dejvis kup

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.