Zimonjić: Novak najbolji ambasador Srbije

Izvor: B92, 11.Sep.2023, 15:17

Zimonjić: Novak najbolji ambasador Srbije

Teniser Nenad Zimonjić izjavio je da je Novak Đoković najveći ambasador Srbije koji je predstavlja na najbolji mogući način.

"Ja kažem ljudi se naviknu na lepe stvari mnogo brzo i jednostavno ovo što Novak postiže i što radi je neshvatljivo. Nekadašnji teniseri poput velikih legendi, da li su to Mekenro ili Konors, niko nije bio ovako konstantan na velikim turnirima i sve te podatke koje čitamo, koliko >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << puta je odigrao polufinala, koliko finala, koliki je broj nedelja na prvo mestu, to je neverovatno na koje je granice on to podigao", rekao je on u emisiji "Uranak" na K1 televiziji.

Istakao je da Đoković od svoje 16. godine putuje sa fizioterapeutom, trenerom i kondicionim trenerom i da su upravo ta posvećenost i taj trud svih godina, ključni za njegov uspeh i ono što ga čini neverovatnim.

Kako je objasnio, igrati protiv Danila Medvedeva, koga je Đoković pobedio noćas u finalu US Opena, je izuzetno teško zato što on igra bez rotacije, lopta ostaje jako nisko pogotovo sa bekhend strane i mora nogama još više da se radi.

"Onda se desilo ono što smo videli na Roland Garosu posle dva seta sa Alkarasom koji je fizički stvarno neverovatan, a to su grčevi i nije mogao više da se sastavi. Ovde je Medvedev nakon drugog seta imao problema sa fiziom, Novak to nije ni primetio jer je u to vreme otišao da se prevuče, ali govorimo o njegovoj raznovrsnosti, prilagodljivosti, o tome da je kompletniji igrač od medvedeva koji je u punoj snazi, neko ko može da trči koliko god i neko ko je vrlo sličan Novaku", rekao je on.

Zimonjić je poručio svim ljubiteljima sporta da je sportistima teže kada izgube finale ili kad igraju za reprezentaciju, zato su onolike emocije prisutne, i da je tada potrebna samo velika podrška od svih, prevstveno od medija, i fokus na onima koji su igrali i koji su izdvojili svoje vreme i posvetili se maksimalno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Nenad Zimonjić,   Novak Đoković

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.