Dejvis kup šampioni na markama

Izvor: B92, 06.Dec.2010, 14:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dejvis kup šampioni na markama

Pošta Srbije obeležila je osvajanje teniskog Dejvis kupa tako što je već u ponedeljak pustila u opticaj marku sa likovima reprezentativaca.

Marka sa likovima Novaka Đokovića, Viktora Troickog, Nenada Zimonjića i Janka Tipsarevića štampana je u 38.000 primeraka i tabacima od osam komada.

U sredini tabaka nalazi se vinjeta na kojoj je prikazan trofej >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << takmičenja, popularna "Salatara". Vinjeta je ukrasno polje u sredini tabaka, koje nema nominalnu vrednost.

Osvajači Dejvis kupa dobijali su svoje marke i u Rusiji i Asutraliji, a Pošta Srbije navela je u saopštenju da je prva u svetu koja je tako brzo objavila ovakvo izdanje.

Marke pod nazivom "Dejvis kup reprezentacija Srbije šampion sveta 2010." štampan je tehnikom višebojne ofset štampe, a datum izdanja je 6. decembar 2010. godine.

Kako se navodi, marke će od ponedeljka moći da se kupe na šalterima pošta.
Pogledaj vesti o: Nenad Zimonjić,   Viktor Troicki

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.