Voriorsi jedva izborili majstoricu

Izvor: RTS, 02.Maj.2014, 10:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Voriorsi jedva izborili majstoricu

Indijana, Oklahoma i Golden Stejt izborili majstoricu u mečevima plej-ofa NBA lige. Vujasinović: Para nema ali se spremamo za završni turnir. Poljaci većinski protiv kandidature Krakova za ZOI 2022. Avganistan dobio novog predsednika nacionalnog komiteta.

Sve vesti i zanimljivosti iz sveta sporta pratite i na našim Fejsbuk i Tviter stranicama.

09.00 - Trener vaterpolista Partizana Vladimir Vujasinović rekao je da se u klubu ne nadaju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << prilivu finansijskih sredstava, ali da se i pored tih nedaća spremaju za zvršni turnir Lige šampiona u Barseloni, kao i da će predstojeći meč protiv Breše iskoristiti za uigravanje pre fajnal-siksa, prenosi agencija Beta. Partizan je u sredu u Novom Sadu pobedio Vojvodinu sa 17:8 i tako došao do drugog trijumfa u borbi za treće mesto prvenstva Srbije, kojom je osigurao učešće u evropskim takmičenjima i naredne sezone.

08.30 - U mečevima plej-ofa NBA lige odigranim u noći između četvrtka i petka Indijana, Oklahoma i Golden Stejt pobedama i ukupnim rezultatom 3:3 izborili su se za majstorice . Košarkaši Indijane su bili bolji od Altante sa 95:88, oklahoma je slavila sa čak Memfisa sa 104:84, dok je Golden Stejt došli do trijumfa nad Klipersima stigao sa samo košem razlike 100:99.

08.00 - Kandidatura Krakova za Zimske olimpijske igre 2022. pretrpela je novi udarac, pošto je poslednje istraživanje pokazalo da se većina Poljaka tome protivi.Samo 31 odsto su izrazili podršku dok je 58 bilo protiv. Moguće odstupanje je tri procenta. Stanovnici Krakova će se 25. maja na referendumu izjasniti da li podržavaju Igre. Ovo poslednje istraživanje usledilo je dve nedelje pošto je predsednica organizacionog odbora Jagna Marčulajtis-Valčak podnela ostavku posle medijskih navoda da je njen suprug novinarima nudio novac u zamenu za povoljno izveštavanje.Konkurenti Krakova su Almati, Peking, Lavov i Oslo. Izvršni odbor Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) u julu će skratiti listu kandidata, a konačni organizator biće objavljen krajem jula 2015. na skupštini MOK-a.

00.00 - Olimpijski komitet Avganistana izabrao je preduzetnika Fahima Hašimija za svog predsednika, u potezu koji je opisao kao prvi korak ovog tela kao demokratske i nezavisne institucije. Hašimi ima 33 godine i ulaže u televiziju, avijaciju, rudarstvo i građevinarstvo. On je izabran jednoglasno, a taj potez je opisao kao glas za promenu. Ranije je AFG bio pod nadležnošću Nacionalnog sportskog direktorata i imao je ograničen pristup međunarodnim takmičenjima. "Ovo je izuzetni trenutak za olimpijski pokret u Avganistanu. Ovo je novi dan za MOK i demokratske procese u našoj zemlji. Ljudi u Avganistanu veruju u Olimpijski pokret. Verujemo u pozitivne stvari i prilike koje menjaju život koje nam Olimpijada donosi. Verujemo u mir kroz sport", rekao je Hašimi.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.