Vilijams ostaje, čeka se Hauard

Izvor: B92, 04.Jul.2012, 17:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vilijams ostaje, čeka se Hauard

Bruklin Netsi imaće moćan tim sledeće sezone pošto je Deron Vilijams odlučio da ostane u ovom NBA timu.

Vilijams će dobiti petogodišnji ugovor vredan 98 miliona dolara, a Netse je izabrao pre Meveriska iz rodnog Dalasa koji su mogli maksimalno da mu ponude 75 miliona na četiri godine.

Sada će Netsi imati jednu od najjačih bekovskih linija u ligi jer je dan ranije u Bruklin stigao Džo Džonson. Sada se čeka >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rasplet situacije oko Dvajta Hauarda koji želi u Netse.

Ukoliko i najbolji centar lige stigne u Bruklin, Netsi će biti najveći rival Majami Hit sledeće sezone, a ljubitelji NBA lige moći će da uživaju u okršajima dva sjajna trija, Vilijams-Džonson-Hauard vs Džejms-Vejd-Boš.

28-godišnji D-Will je u Netse stigao u trejdu iz Jute u februaru 2011. godine, a prošle sezone odigrao je 55 utakmica uz sjajan prosek od 21 poena uz 8.7 asistencija.

Vilijams je prethodnih meseci isticao da će ostati u Netsima ukoliko tim sklupi odgovarajući tim oko njega. Generalni menadžer Bili King i njegov asistent Bobi Marks su naporno radili na tome i uspeli u svemu.

Prvo su potpisali novi ugovor sa Džeraldom Valasom, potom su doveli Džoa Džonsona, usmeni dogovor su postigli sa Mirzom Teletovićem, a doveli sui sjajnog skakača Redžija Evansa. Svi ovi dogovori biće ozvaničeni 11. jula.

Netsima je ostalo da odrade još samo jedan posao, ali veoma težak, da dovedu Dvajta Hauarda. Centar Medžika želi u Bruklin, ali tim sa Floride nije spreman da ga pusti. Ono što Netsi imaju da im ponude su centar Bruk Lopes, čiji će novi ugovor postati prioritet ukoliko ne dođe do trejda.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.