Uskoro kraj lok-auta?

Izvor: RTS, 05.Sep.2011, 15:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uskoro kraj lok-auta?

Sindikat igrača i liga pregovarali o mogućem razrešenju lok-auta. Dejvid Štern i Derik Fišer i pored šestočasovnog sastanka nisu medijima izneli previše detalja. I dalje postoji mogućnost da se ne odigra čitava sezona, ali deluje da bi, ipak, mogla da počne u decembru.

Najviši predstavnici sindikata igrača sa jedne i predstavnika NBA lige sa druge strane, održali su sastanak koji je trajao šest sati, na kom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je pokušano da se nađe rešenje za lok-aut, koji je i dalje na snazi. Iako niko nije hteo da iznosi detalje, čini se da su najzad napravljeni izvesni pozitivni pomaci.

Za razliku od prošlog sastanka, jedinog od početka lok-auta, na kome su bili brojni igrači i vlasnici NBA ekipa, ovaj put prisustvovali su samo najviši predstavnici lige i igrača. U tom izabranom društvu bili su, između ostalih, i komesar lige Dejvid Štern, njegov zamenik Adam Silver, kao i predsednik Sindikata igrača Derik Fišer.

Posle šest sati sastanka medijima se obratio Fišer, koji je kratko rekao da nije bilo velikih promena stavova ni na jednoj strani. Legenda Lejkersa nije hteo da otkrije detalje sastanka, ali je istakao da više neće biti međusobnih napada, nego će, od sada, sledeće sastanke usmeriti ka postizanju dogovora. Fišer je pomenuo da su zakazani i novi sastanci.

"I dalje postoji mogućnost da kompletna NBA sezona ostane 'netaknuta', i da startuje po planu, krajem oktobra, ali u tom slučaju mora da se radi sa poverenjem, brzo i kvalitetno", zaključio je iskusni plejmejker Los Anđeles Lejkersa.

Ni Štern ni Silver takođe nisu ponudili mnogo informacija, već su birali reči kako ne bi otkrili previše.

"Ovakvi razgovori, sa manje prisutnih ljudi, definitivno su produktivniji. Sad vidimo da vremena da se postigne dogovor ima, sve što je potrebno jeste da pokažemo dovoljno strpljenja i razumevanja", rekao je Dejvid Štern.

Iako i dalje nema dogovora, izgleda da je ipak došlo do nekog napretka, jer su obe strane odlučile da prestanu sa međusobnim napadima, tako da na sledećim pregovorima možemo očekivati i konkretniji napredak ka rešavanju problema lok-auta u NBA ligi.

Lok-aut je počeo 1. jula, a mnogi, u najoptimističnijim prognozama, predviđaju da bi mogao da se prekine tek početkom decembra, dok pesimisti smatraju da je u opasnosti i cela sezona. NFL je svoje probleme rešio, tako da sada NBA oseća veliki pritisak, jer kao organizacija može da izgubi, odnosno propusti da zaradi ogroman novac.

Ipak, za razliku od NFL lok-auta gde je pitanje bilo samo oko raspodele novca, u ovoj situaciji problem je malo složeniji. Naime, mnogi smatraju da je sada idealan trenutak da se porazgovara o reorganizaciji celokupne lige, od samog sistema takmičenja do sitnica, raspodele prihoda od prodaje dresova i suvenira.

Za sada niko ne može sigurno da kaže kada će doći kraj lok-auta, ali je sigurno da su navijači oni koji će najviše propustiti.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Uskoro kraj lokauta?

Izvor: RTS, 05.Sep.2011

Sindikat igrača i liga pregovarali o mogućem razrešenju lokauta. Dejvid Štern i Derik Fišer, i pored šestočasovnog sastanka, nisu medijima izneli previše detalja. I dalje postoji mogućnost da se ne odigra čitava sezona, ali deluje da bi, ipak, mogla da počne u decembru...Najviši predstavnici...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.